eur:
388.6
usd:
361.05
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Átadták a Nemzet Művésze díjakat

A teremtő csoda ünnepének nevezte a Nemzet Művésze díj létrejöttét az elismerés csütörtöki budapesti átadó ünnepségén az emberi erőforrások minisztere.

Köszöntőjében Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kezdeményezésére - 2013-ban - az Országgyűlés a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó, elismert képviselőinek személyes megbecsülése, méltó életkörülményeinek biztosítása céljából alapította a Nemzet Művésze díjat - számolt be a díjátadóról közleményben az MMA titkársága.

A közlemény szerint Balog Zoltán hangsúlyozta: az MMA autonóm testület, a minisztérium csak a kereteket biztosítja mindehhez, és kitért arra az összművészeti sokszínűségre, amely a köztestület sikeres működésének eredménye.

A Nemzet Művésze díj Bizottság 2015-ben három művésznek ítélte oda az elismerést: az iparművészet kategóriában Ferencz István építész, belsőépítész, a népművészet kategóriában Foltin Jolán koreográfus, a képzőművészek közül pedig Szervátiusz Tibor szobrászművész vehette át idén a díjat a Pesti Vigadó Dísztermében rendezett ünnepségen.

A közleményben idézik Fekete Györgyöt, a Magyar Művészeti Akadémia elnökét is, aki az eseményen a díjbizottság munkáját összefoglalva rámutatott a közös felelősségre, melynek következtében - mint fogalmazott - jóságos, igazságos és elismerő döntés született.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×