eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Az erdő hangjait mutatja be egy észt művészeti projekt

Az erdő hangjait erősítik fel és mutatják be egy művészeti projektben észt építészhallgatók egy Vöru város közelében lévő erdőben.

Az Észtország déli részén lévő erdőben három gigantikus megafont helyeztek el az alkotók, hogy kiemeljék a természet hangjait.

"Az installáció közepén a három irányból érkező zajokból egyedülálló térhangzásélmény jön létre. A természettel egyébként is közeli kapcsolatot ápoló észtek számára ezzel még nagyobb lesz a csábítás, hogy ellátogassanak az erdőbe" - mondta Hannes Pranks, a projektet kezdeményező Észt Művészeti Akadémia belsőépítészeti intézetének munkatársa.

A 3 méter átmérőjű megafonokba a látogatók be is ülhetnek vagy fekhetnek, hogy így hallgassák az erdő lakóinak hangjait vagy a természet egyéb zajait. Bent a rossz idő elől is menedékre vagy akár pihenőhelyre lelhetnek a kirándulók.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×