eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A klónok titkos életét bemutató táncelőadás debütál a Trafóban

A klónok titkos életét táncolja el Arany Virág és Hadi Júlia a Dar Winners című új produkcióban: a belga videoművésszel és francia-lengyel hangszobrásszal kiegészült páros előadásának premierjét október 8-án és 9-én nézhetik meg az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Az előadást jegyző Bodyscape formáció a magyar duó alkotta bodylotion co-dance, valamint a belga Damien Pairon és a francia-lengyel Stephane Kozik által létrehozott Livescape egyesülésével jött létre - olvasható a Trafó által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Lábán Rudolf-díjjal kitüntetett két magyar alkotó három évvel ezelőtt találkozott a hangszobrásszal és a videoművésszel egy projekt keretében. Akkoriban mind a négyen futurisztikus jellegű terveken dolgoztak: a nem hallhatót akarták hallhatóvá tenni.

A Dar Winners című produkcióhoz belgiumi hangárokban kísérletezték ki a virtuális valóságot idéző előadás technikáját. A két lány a súlyos David Lynch-i világot és a filozofikus táncot, míg az installáció és az intermédia világából érkező két másik művész a technikai szakértelmet és a lazaságot teszik hozzá a produkcióhoz.
Õk irányítják a táncosokat úgy, mint egy videojáték figuráit. Négy pályán játszanak velük: egy bizarr frankeinsteines színen, Lara Croft pszichedelikus technopartiján, egy japán teadélutánon, majd egy titokzatos jelenetben, amikor a két klón először találkozik egymással.

A hang és a kép nem csupán dekorációs elemei az előadásnak, hanem szerves részét is képezik: a mozdulatokra valós időben reagál a zene, a vetítés a hangokat vizualizálja.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében bemutatkozó előadás olyan témákat feszeget, mint a fejlődéselmélet és az agresszió, az emberbe kódolt uralkodási vágy, a női kiszolgáltatottság, vagy hogy mennyire van kitéve testünk a digitális világ erejének.

Arany Virág és Hadi Júlia egyaránt a Budapest Kortárstánc Főiskolán végezte tanulmányait, Damien Pairon sokoldalú művész, a VJ-zés, a street art, az audiovizuális szobrászat és a festészet egyaránt érdekli, Stephane Kozik interaktív installációk készítője, audiovizuális és zenei projektek aktív résztvevője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×