INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A Rákóczi Szövetség március 15-ére készül

Infostart / InfoRádió
A Rákóczi szövetség támogatásával iskolai csoportok utazhatnak a határon túli magyar oktatási intézményekhez - mondta a szervezet főtitkára az InfoRádiónak. Csáky Csongor a pályázat feltételeiről is beszélt.

Kárpát-medencei utazási lehetőséget hirdet magyarországi középiskolásoknak március 15-ére a Rákóczi Szövetség 2015-ben is. A szervezet közleménye szerint a programot az idén is pályázati formában hirdették meg, arra bármely magyarországi középiskola jelentkezhet.

A pályázat feltétele, hogy egy Kárpát-medencei, határon túli település magyar középiskolájához látogasson el a magyarországi középiskola utazó csoportja és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, ehhez a Rákóczi Szövetség - az utazásban részt vevő diákok számától függően - akár 250 ezer forint utazási támogatást ajánl fel, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a szövetség 1994 óta hirdeti meg március 15-ei diákutaztatási programját, amelynek fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjainak részét képezi a június 4-i nemzeti összetartozás napjához, illetve az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó utaztatási program is, amikor külhoni iskolák csoportjai is utazhatnak a Kárpát-medencében.

Az elmúlt évben 332 Kárpát-medencei középiskola több mint 10 ezer diákja kapcsolódott be a diákutaztatási programokba.

Hanganyag: Szabó Gergõ

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk