eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Rákóczi Szövetség március 15-ére készül

A Rákóczi szövetség támogatásával iskolai csoportok utazhatnak a határon túli magyar oktatási intézményekhez - mondta a szervezet főtitkára az InfoRádiónak. Csáky Csongor a pályázat feltételeiről is beszélt.

Kárpát-medencei utazási lehetőséget hirdet magyarországi középiskolásoknak március 15-ére a Rákóczi Szövetség 2015-ben is. A szervezet közleménye szerint a programot az idén is pályázati formában hirdették meg, arra bármely magyarországi középiskola jelentkezhet.

A pályázat feltétele, hogy egy Kárpát-medencei, határon túli település magyar középiskolájához látogasson el a magyarországi középiskola utazó csoportja és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, ehhez a Rákóczi Szövetség - az utazásban részt vevő diákok számától függően - akár 250 ezer forint utazási támogatást ajánl fel, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a szövetség 1994 óta hirdeti meg március 15-ei diákutaztatási programját, amelynek fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjainak részét képezi a június 4-i nemzeti összetartozás napjához, illetve az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó utaztatási program is, amikor külhoni iskolák csoportjai is utazhatnak a Kárpát-medencében.

Az elmúlt évben 332 Kárpát-medencei középiskola több mint 10 ezer diákja kapcsolódott be a diákutaztatási programokba.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×