eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Százmillió forint az artmozik digitalizációjára

Két fővárosi és hét vidéki artmozi összesen 100 millió forint támogatást nyert el a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) idei digitalizációs pályázatán, amelynek eredményét Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár jelentette be szombaton a budapesti Puskin moziban.

A filmek jelentős része már régóta digitális technikával készül, ennek minősége mára elérte a celluloid szalagokét - mondta a pályázat eredményhirdetése előtt a NEFMI kulturális államtitkársága mozgókép-művészeti főosztályának vezetője.

Bokor Attila kiemelte: a magyarországi multiplexek szinte teljesen átálltak a digitális vetítésre, ezért várhatóan a forgalmazók is kizárólag digitális formátumban fogják terjeszteni filmjeiket.

Hogy a "digitális forradalomból" a hazai artmozi-hálózat se maradjon ki, a NEFMI pályázatot hirdetett a kategória számára 100 millió forintos keretösszeggel. A kiírásra végül tizenhárom artmozi jelentkezett, összesen 152,5 millió forintnyi támogatási igénnyel.

A budapesti Puskin mozi Metropolis terme és a budapesti Toldi mozi Nagyterme 10-10 millió, a miskolci Művészetek Háza Béke terme, a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínház Nagyterme, a Tapolcai Városi Mozi és a Ceglédi Uránia mozi Huszárik terme 12,5-12,5 millió, a Gödöllői Városi Filmszínház 11,7 millió, a szentendrei P'Art mozi 10,6 millió, a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínház Kamaraterme pedig 8,2 millió forint támogatást nyert el.

Szőcs Géza elmondása szerint az artmozik digitalizációjára a NEFMI 2012-ben is 100 millió forint keretösszeggel ír ki pályázatot. Erre azon regionális központok filmszínházainak jelentkezését is várják, amelyek idén nem vettek részt a kiírásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×