eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hova menjünk a hétvégén? Programajnáló

Falk Art Fórum, a 60 éves MOM Kulturális Központ évadnyitója és a Műcsarnok több mint 100 költőt felvonultató felolvasóestje is szerepel a fővárosi hétvégi kulturális programjai között.

Szombaton 11. alkalommal rendezik meg a Falk Miksa utcai galériák a Falk Art Fórumot, ahol most is új kiállításokkal, vezetésekkel és kisebb koncertekkel találkozhatnak az érdeklődők.

A közeli Vígszínház Vígnapot tart szombaton, ahol déltől a készülő új bemutatókba lehet betekinteni, a kedvezményes jegyárusítás mellett többek között színházbejárás is lesz, és a Magyar Dal Napja programját is újra előadja a teátrum társulata.

Évadnyitót rendez a hétvégén a 60 éves fennállását ünneplő MOM Kulturális Központ is, ahol szombaton és vasárnap Rúzsa Magdi, a Kerekes Band és az Amadinda ütőegyüttes is koncertet ad, a gyerekeket Halász Judit, a Brass in the Five és a Bab Társulat szórakoztatja, és bemutatkozik a novemberben induló MOM Színház is.

Szombat délelőtt indul újra a Szépművészeti Múzeum Aegon matiné sorozata, a zene és az irodalom népszerűsítésében ez alkalommal Rutkai Bori énekesnő és Elek Ferenc színművész vesznek részt.

Szemben, a Műcsarnokban 10 órától drámajátékos kalandozást rendeznek Záhonyi Enikő énekes, színész drámapedagógus vezetésével, délután 3-tól pedig 10 órán át több mint 100 költő vesz részt a "Százezer költő a változásért" nevű, 95 országon átívelő kezdeményezésben, amely felolvasásokkal, performanszokkal és megzenésített versekkel várja a közönséget.

A Ludwig Múzeum péntektől vasárnapig meghosszabbított nyitva tartással és kedvezményes jegyárakkal várja a látogatókat, a szuperszombaton pedig családi programok, filmvetítés, tárlatvezetések és esti koncert szerepelnek a programban.

Szombaton, a Millenárison az Évadnyitó Ringató mellett a Fenntarthatósági nap apropóján lesznek gyerekprogramok a környezetvédelem témáját is érintve, vasárnap délután pedig a Trafóban lehet megtekinteni az Amorf Lovagok főként kicsiket célzó, Tócsobbantó című műsorát.

A Művészetek Palotája Bartók Béla Hangversenytermében vasárnap este a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kezdi meg idei évadát, a Fesztivál Színház jazzkoncertjén pedig Bacsó Kristóf szaxofonos quartetje Német Ferenc, Amerikában élő dobossal és Oláh Kálmán zongoraművésszel lép fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×