eur:
389.44
usd:
361.52
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Milyen kulturális programokat láthat a hétvégén? - ajánló

A Hajógyári-szigeten gyermekprogramok, a Népligetben Múltidéző Piactér, az Orczy kertben pedig könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket. Emellett filmzene-koncert és táncgála is szerepel a hétvége fővárosi programkínálatában.

Ha a hétvégére ígért rossz idő nem szegi kedvét a szabadtéri programokra vágyóknak, az óbudai Hajógyári-szigeten ismét megszokott családi programjaival várja az érdeklődőket a Gyereksziget, ahol szombat délután Szalóki Ági "Gingalló" című műsorát adja elő, vasárnap pedig a Méhek együttes és a Kaláka ad gyermekkoncertet.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon vasárnap délelőtt Szabó T. Anna: A fűszermadár című zenés mesejátéka látható a Budaörsi Játékszín előadásában, az Óbudai Kobuci Kertben pedig az Alma Együttes és a Fanfara Complexa részvételével tartanak családi napot vasárnap délután.

A Népligetben a hétvégén Múltidéző Piacteret rendeznek, ahol a honfoglalás, a középkor, a reneszánsz, a török hódoltság, a reformkor és a retró korszak elevenedik meg vásári forgatag, gasztronómiai bemutató és kézműves foglalkozások keretében.

A Margitszigeten szombaton "Táncos Sziget" címmel Egész Napos Európai Uniós táncházfesztivált rendeznek, ami a bejárótól a víztoronyig tartó felvonulással indul, majd a Duna Karnevál gálaestjével zárul a Szabadtéri Színpadon.

Szintén szombaton zárul a kétnapos Világveleje Nyár zenei fesztivál az Orczy Parkban, ahol a Stereomilket és a 30Y-t követően az est fő fellépője a négy év után visszatérő Hiperkarma együttes.

A könnyűzenei program a város más pontjain is erős lesz, a Zöld Pardonban Jamie Winchester, az A38 hajó tetőteraszán Barabás Lőrinc trombitás Quartetja, az Óbudai Kobuci Kertben Rutkai Bori és a Specko Jedno játszik, a Dürer-kertben pedig az Offline Music Festival keretében a vezető magyar hip-hop csapatok lépnek fel.

A szimfonikus zenekarok könnyedebb, vidámabb arculatát A Tenkes kapitánya, A hét mesterlövés valamint a Csillagok háborúja, a Titanic és a Karib-tenger kalózai című filmek zenéi is felcsendülnek a Budafok Dohnányi Zenekar szombat esti koncertjén a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
A hétvégén ér véget a Művészet Palotájában a Budapesti Wagner Napok, ahol nemzetközi hírű művészek előadásában, Fischer Ádám vezényletével szombaton a Lohengrint, vasárnap pedig a Parsifalt tekinthetik meg az érdeklődők.

Szintén a Művészetek Palotájában lép fel vasárnap a Subscribe metálzenekar, amely az intézmény hagyományos "Hey, June" könnyűzenei fesztiválja keretében az "Áthangolva" koncerten bizonyítja, hogy az együttes tagjai képzett zenészek, és otthonosan mozognak a funkys, jazzes, latinos és hip-hopos műfajok világában is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×