eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

EXIT vagy Pohoda - hol bulizzon, aki nem megy Zamárdiba?

A Balaton Sounddal párhuzamosan Szerbia és Szlovákia legnagyobb könnyűzenei rendezvényeit is a hétvégén tartják. Az EXIT-en és a Pohoda fesztiválon olyan előadók lépnek fel mint a Placebo, a Faith No More és a Scissor Sisters.

Az EXIT fesztivál felhozatala idén is több ponton megegyezik a Zamárdiban párhuzamosan zajló Balaton Sound fellépőinek névsorával, így a francia house DJ David Guetta, a Klaxons nevű brit indie rock zenekar, az ausztrál Pendulum elektronikus rockformációja és az angol Chemical Brothers DJ párosa is koncertet ad az EXIT-en. Fellép a rendezvényen a norvég Röyksopp és a brit Palcebo, és az amerikai hip-hop előadóművész Missy Elliott is. A súlyosabb rock, punk és metál kedvelői a többi között a Faith No More, a Kultur Shock, az Expolited vagy a Suicidal Tendencies koncertjein tombolhatnak.

A mindössze tízéves EXIT fesztivál már így is komoly hírnevet szerzett magának a világban: három éve a UK Festival Awards a legjobb Nagy-Britannián kívüli fesztiválnak választotta az Exitet, az amerikai Time magazin pedig tavaly a dániai Roskilde és az angliai Glastonbury fesztivál mellett a legszínvonalasabb zenei rendezvények közé sorolta.

Északi szomszédainknál is zajlik a fesztiválszezon, bár a trencsényi repülőtéren megrendezett Pohoda Fesztivál majdnem elmaradt az idén, miután tavaly két ember meghalt és több tucatnyian megsérültek, amikor a viharos időjárás következtében összedőlt egy sátor.

A közönség elvárásait teljesítve a szervezők idén is megtartják a rendezvényt, ahol többek közt a Scissor Sisters mutatja be új lemezét, fellép a Stone Roses rockzenekar egykori frontembere, Ian Brown, a színésznőből énekesnővé avanzsált Juliette Lewis, vagy a brit elektropop együttes, az Exiten is fellépő Does It Offend You, Yeah? A fesztiválon hagyományosan magyar előadók is képviselik magukat, idén Lakatos Róbert vezette RÉV zenekar lép fel Révkomáromból, akik muzsikájukban a komolyzenét a népi dallamvilággal ötvözik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×