eur:
389.74
usd:
363.62
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hatalmas borváros épül Budafok alatt

Borvárost alakítanak ki Budafokon, a Záborszky pincében; az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt terveit pincebejárással egybekötött tájékoztatón mutatta be Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere és Feledy Balázs, a Képző- és Iparművészeti Közalapítvány a XXII. Kerület Kultúrájáért elnöke szombaton.

A budafoki polgármesteri kabinet sajtóosztálya közleményében azt írta, hogy a borváros létrejöttének határideje 2011. július 23-a.

A tájékoztatás szerint a mintegy 300 millió forintos EU-pályázattal kihasználhatóvá válik a kerületben található, a Magyarországon egyedülálló, körülbelül 120 kilométer hosszú pincerendszer. Az egyik több hektáros összterületű pince funkcióváltásával valósul meg a Borváros.

A projekt legfőbb eleme a borutca, amely egy-egy borvidék hangulatos utcájaként képzelhető el.

Másik látványossága a kádár-, fafaragó és hajóépítő mesterségek múzeuma, panoptikuma, a harmadik pedig az egész országban egyedülálló pestiskápolna és a szabadtűzhelyes egykori barlanglakás bemutatása - közölte a kerületi polgármesteri kabinet sajtóosztálya.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×