INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Végre Magyarországon a Szexbomba

Infostart / InfoRádió
Legújabb lemezének anyagával és régi nagy slágereivel lép fel Tom Jones ma este a Papp László Sportarénában.

Bár megőszült és körszakállt növesztett, Tom Jones hangja továbbra is a régi. A rajongók és a kritikusok mind az egekig magasztalják a 69 éves, walesi születésű énekes idei turnéját, amelynek keretében ma este a Papp László Sportarénában lép fel.

Tom Jones november 17-én megjelenő 24 Hours című új lemezének néhány új dalát is bemutatja a közönségnek, de olyan régi nagy slágerek sem maradhatnak ki a koncert repertoárjából, mint a Delilah, az I'm Never Gonna Fall In Love Again, az It's Not Unsual, vagy a If I Only Knew.

Az eredetileg Thomas Woodward néven anyakönyvezett énekes bányászcsaládban született, de már gyerekkorától kezdve énekelt családi összejöveteleken, esküvőkön és az iskolai kórusban. 16 éves korában megházasodott és megszületett első fia is. Hogy családját eltartsa, otthagyta az iskolát, és egy ideig porszívóügynökként és építkezéseken fizikai munkásként dolgozott, majd végül az énekesi karrier mellett döntött.

Magával ragadó énekhangja, férfias sármja és első slágere, az It's Not Unusual hozta meg számára az első sikereket 1965-ben. Ugyanebben az évben már a Tűzgolyó című James Bond-film betétdalát is elénekelte, amit sorban követtek az olyan slágerek, mint a What's New Pussycat? a Help Yourself és a Delilah.

Az 1970-es években Las Vegasba költözött, saját országos tévéműsort kapott az Egyesült Államokban, valamint Angliában is, és bár népszerűsége kissé megkopott, ekkor is több slágerrel rukkolt elő, mint a She's a Lady vagy a Till című számok.

A 90-es években feltűnt a Simpson család egy epizódjában és Tim Burton Támad a Mars című filmjében, majd a nagy zenei visszatérését az 1999-es Reload című albummal érte el, amelyen többek között Robby Williamsszel, a The Cardigans-szal és Van Morrisonnal énekelt együtt, és amelyen Sexbomb című slágere is szerepel.

Kapcsolódó hang

Oláh András összefoglalója
 


A címlapról ajánljuk