eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Hangfoglalás és minden más - hétvégi programajánló

Hangfoglalás zenei kiállítás és klubfesztivál, Boban Markovics zenekarának jubileumi koncertje valamint majd' fél tucat színházi bemutató szerepel a hétvége kulturális programkínálatában.

Hangfoglalás címmel a hétvégén negyedik alkalommal rendeznek klubfesztivállal egybekötött hangszer-, színpad- és stúdiótechnikai kiállítást Budapesten és három vidéki nagyvárosban. A SYMA Sport- és Rendezvényközpontban napközben családi és gyermekprogramok is várják a hangszerek iránt érdeklődőket. A látogatók a hagyományos zeneszerszámok mellett olyan egzotikus instrumentumokat is megszólaltathatnak, mint a 4 méteres tibeti kürt, a zenélő fűrész és a vietnámi doromb, kipróbálhatják a hangzuhanyt és közönségtalálkozókon, dedikálásokon is részt vehetnek.

Esténként Budapesten négy helyszínen, az A38 hajón, a Budapest Jazz Clubban, a Corvintetőn és a Gödör Klubban lesznek ingyenes koncertek. A rendezvény díszvendége az izlandi Emiliana Torrini.

A Művészetek Palotájában ezen a hétvégén két további nemzetközi hírű zenész is koncertezik. Szombaton a Buena Vista Social Club együttes egyik utolsó alapító tagja, a kubai Johhny Cashként számon tartott gitáros, Eliades Ochoa mutatja be szigetország hagyományos zenei világát. Vasárnap pedig a szerb Boban & Marko Markovics Orkestar lép fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben abból az alkalomból, hogy az együttes 10 évvel ezelőtt adta első koncertjét Magyarországon.

Több színház is szombaton tartja az évad első premierjét. Az Örkény Színház Bertolt Brecht: Arturo Ui feltartóztatható felemelkedése című színművét mutatja be Kerekes Éva és Csuja Imre főszereplésével, Zsótér Sándor rendezésében. A Pesti Színház Emile Zola regénye nyomán állítja színpadra A nő vágya című radikális musicalt többek közt Kútvölgyi Erzsébet, Hegyi Barbara és Hegedűs D. Géza közreműködésével. A Budapest Kamaraszínház Pozsgai Zsolt átdolgozásában készítette el Robert Bloch Pszicho című regényének színpadi változatát Dobó Katával a főszerepben, míg a Karinthy Színház Molière: Tudós nők című darabját mutatja be Kéri Kitty rendezésében.

A Design Hét keretében a Trafóban pénteken és szombaton Bőr-Hártya címmel Szűcs Edit ruhatervező iparművész és a Természetes Vészek Kollektíva rendez extravagáns divatbemutatóval egybekötött látványszínházat, a szintén pénteken induló Placcc Fesztivál helyszínspecifikus provokatív és humoros performanszai keretében pedig a holland SPACE csoport a nemzeti identitást kérdését vizsgálja a hétvégén a Kálvin téren, a Korona Szállónál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×