eur:
388.93
usd:
361.35
bux:
68581.3
2024. május 7. kedd Gizella

Megőrzi a HVG szellemiségét az új főszerkesztő

Vass Pétert választotta a HVG főszerkesztőjének a hetilap szerkesztősége. Az új vezető mától vette át a HVG irányítását Réti Páltól, aki több mint négy éven át volt főszerkesztő, és ezúttal nem pályázott a posztra.

Az 50 éves Vass Péter 1990 óta dolgozik a HVG-nél, kezdetben újságíróként, majd a Világ és a Nemzetközi Gazdaság rovat vezetőjeként, tavaly július óta pedig főszerkesztő-helyettesként.

"Az új főszerkesztő programjában a lap irányultságának, szellemiségének megőrzése mellett tette le a voksát, ugyanakkor kiemelte: a megváltozott piaci körülmények miatt szükség van újításokra is".

Az MTI a döntéshozatalban résztvevőktől úgy tudja: Vass Péter három pályázó közül, első menetben kapta meg az érvényes voksok többségét.

Vass Péter az MTI érdeklődésére azt közölte: elképzeléseiben szerepel a nyomtatott lap és az online kiadás közötti kapcsolat szorosabbra fűzése, valamint az, hogy a HVG-t a megváltozott olvasói szokásokhoz alakítsák.

Tájékoztatása szerint a változások fő irányát a lap jövő heti számában vázolják.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×