eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Spongyabob, "Bikinifenék híressége" 10 éves

Kétszintes ananászban él a tengerfenéken - azon belül is Bikinifenék lakója -, munkaidejében herkentyűburgereket gyárt, szabadidejében pedig tökkelütött barátjával medúzák után kajtat: ő Spongyabob Kockanadrág, a rajzfilmfigura, aki pénteken ünnepli 10. születésnapját.

Spongyabob 1999. július 17-én indult hódító útjára. A tengeri szivacs kalandjait bemutató Nickelodeon csatorna a hét végén 50 órás Bob-maratonnal tiszteleg a világ leghíresebb szivacsa előtt, a kicsik és nagyok 11 új epizódot is végignézhetnek. A csatorna emellett hírességek 10 kedvenc epizódját is leadja.

A kiskamasszá váló Spongyabob ősszel a mozivásznakon is újra látható lesz, kalandjaihoz olyan színészeket sikerült megnyerni, mint Robin Williams és Will Ferrel. Bizonyára nem véletlenül, Spongyabob Kockanadrág ugyanis immár hét éve legyőzhetetlen a 2-11 éves korosztály körében.

Bár nem rendelkezik szuperképességekkel, javíthatatlanul optimista és komolytalan természete elég volt ahhoz, hogy rabul ejtse az emberek szívét. Spongyabob több listán is a tíz legjobban kedvelt rajzfilmhős között szerepel, és még a Pókembert is sikerült megelőznie. Rajongói között tudhatja Barack Obama amerikai elnököt és Gordon Brown brit miniszterelnököt, 170 országban, 25 nyelven elérhető kalandjait pedig havonta hetvenmillióan izgulják végig. Bob személye hatalmas üzlet, évente 8 milliárd dolláros bevételt hoz készítőinek.

"Soha sem gondoltam volna, hogy egy szivacs túlél akár egy évadot is" - mondta Bob kiötlője, Stephen Hillenburg. "Még most sem hiszem el, hogy így alakult" - tette hozzá az animátor, aki egyébként tengeri biológus.

Spongyabob sikerének záloga talán abban rejlik, hogy a gyerekek mellett a szülők is megszerették a szivacs és félnótás barátja, Patrick, illetve házikedvence, Csigusz életét. Cyma Zarghami, a gyerekcsatorna igazgatója azonban más okot is tud. A Bill Clinton alkotmányos felelősségre vonási eljárása idején műsorra került rajzfilm jókor jött optimizmusa szintén hozzájárult a sikerhez - állítja a tévés szakember.

Spongyabobnak a kezdetektől fogva Tom Kenny színész kölcsönzi hangját. A színész nem tudja megunni a sorozatot, amelyben Johnny Depp és David Bowie mellett más hírességek is vendégszerepeltek. "Ez egy álommunka. Próbáltam valamiféle hátulütőjét is találni a dolognak, de egy sincs. Azt hiszem, ez nagyon Spongyabobos" - mondta nevetve Kenny.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×