eur:
389.33
usd:
361.73
bux:
67992.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Presser Gábor, rock és kínai holdújév a hétvégi programokban

Presser Gábor koncert és Tribute Fesztivál, filmvetítések és a kínai újévhez kapcsolódó rendezvények is szerepelnek a hétvége kulturális programjai között.

Szombaton két színházi bemutatót is rendeznek a fővárosban: Gorkij Éjjeli menedékhely című színművét Horváth Csaba rendezésében mutatja be a József Attila Színház, míg a Budapest Kamaraszínházban Bánsági Ildikó és Bozsó Péter előadásában látható Nádas Péter Találkozás című tragédiája.

A klasszikus rockzene szerelemesei szombaton feldolgozásokat játszó együttesek előadásában hallgathatják meg kedvenc külföldi zenekaraik számait a Petőfi Csarnok II. Tribute Fesztiválján. Több mint fél napon keresztül három színpadon húsznál is több előadó lép fel, és hallhatók lesznek a Rolling Stones, az AC/DC, a Guns n' Roses, Jimi Hendrix és a Pink Floyd legnagyobb slágerei.

Presser Gábor 1 koncert címmel pályafutása több mint négy évtizedéből válogatott össze háromórás koncertet, amit szombat este a Papp László Sportarénában hallgathat meg a közönség. A Katona József Színházban a Belga, a Trafó Kortárs Művészetek Házában pedig a Péterfi Bori Love Band várja az alternatív könnyűzene kedvelőit.

A gyermekek számára szombaton a Makám fellépése a Millenárison, vasárnap Sebő Ferenc koncertje a XII. Kerületi Művelődési Házban nyújthat szórakozást. A 40. Magyar Filmszemlét megelőző hétvégén az Inforg Stúdió szombaton szakmai napot tart a Toldi moziban. Az egész napos vetítésen a stúdió elmúlt két évében készült mind a 37 film szerepel, köztük a tavalyi Filmszemlén bemutatott olyan alkotások, mint Fliegauf Benedek Tejút című filmje, Lakatos Róbert Bahrtalo! (Jó szerencsét!) című vígjátéka, és Till Attila Pánik című munkája.

Vasárnap lesz a kínai holdújév napja, a tavaszünnep és a Bivaly évének kezdete. Ebből az alkalomból és a Magyar Kultúra Napjára emlékezve szombaton a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzemban a kínai irodalomról tartanak kerekasztal-beszélgetést, tárlatvezetést rendeznek az Amikor kinyílt Ázsia kapuja című időszaki kiállításon, a gyerekeket pedig Zalka Csenge mesemondó szórakoztatja kínai mesékkel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×