eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Elkezdődhet a gödöllői kastély felújítása

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) megadta a tulajdonosi hozzájárulást a Gödöllői Királyi Kastély Kht. Gödöllői Királyi Kastély komplex fejlesztése című projektje megvalósításához.

Az NVT szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy hozzájárult a megvalósításhoz kapcsolódó legalább 10 éves üzemeltetéshez is.

Száraz Gábor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője a döntést követően az MTI-nek elmondta: a tulajdonosi hozzájárulással az utolsó formai akadály is elhárult a Gödöllői Királyi Kastély komplex fejlesztése című projekt megvalósítása elől.

A kastélyt működtető Gödöllői Királyi Kastély Kht. vezérigazgatója, Révész T. Mihály 2008. februárjában elmondta: az 1,7 milliárd forintos beruházás költségeinek nagyobb hányadát európai uniós forrásokból fedezik, az önrész 200 millió forint.

A munkálatok során rendbe hozzák a műemlék barokk épületegyüttes két szárnyát, és szépítik a parkot. A tervek szerint a szeptemberben induló kivitelezés 2010-re fejeződik be, a teljes körű felújítás azonban 2015-ig is eltarthat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×