eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mariah Carey megelőzte Elvist

Mariah Carey amerikai pop és rhythm and blues-díva legújabb kislemezével a Billboard százas listájának (Hot 100) élére ugrott, s megelőzte az első helyek tekintetében Elvis Presleyt, Amerika bálványát.

A Touch My Body Carey tizennyolcadik dala, amely valaha is vezette a Billboard 100-as listáját. Az immár 38 éves énekesnő albumaiból karrierje kezdete (1990) óta 170 millió darabot adtak el világszerte. Már új kislemeze élre törése előtt is "egálban volt" a rock and roll királyával.

A Touch My Body egyébként a digitális letöltések számát illetően is az első helyre került - a hét eleje óta 286 ezer letöltést regisztráltak a dalból, amely az "E=MC2" című, megjelenésre váró albumának első kislemeze.

Mariah Carey igen szerényen nyilatkozott sikeréről. Mint fogalmazott, esze ágában sincs olyan valaki elé helyezni magát, aki egyrészt forradalmasította a zenét, másrészt megváltoztatta a világot. Mások voltak azok az idők, mint a maiak. Egyszerűen boldog vagyok és hálás - fogalmazott.

Az énekesnő korábban többször hadilábon állt a díjakkal. Volt olyan éve, amikor féltucat Grammy-jelöléséből egyet sem kapott meg.

Egyáltalán nem kizárt, hogy Carey Elvis Presley után a Beatlest is maga mögé utasíthatja. A liverpooliak 20 dala vezette eddig a százas listát. (A Beatles összes - 27 - listavezető dalát néhány éve összegyűjtötték CD-n.)

Elvisnek még egy rekordtól el kellett búcsúznia a héten: Madonna "4 Minutes" című dalával előzte meg a Királyt a tízes toplistán. Madonnának ez a 37. dala a legjobb tíz között.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×