eur:
393.4
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Gyászol Hollywood

Kaliforniában meghalt Peter Zinner vágó, aki a többi között közreműködött a Keresztapa első két részének munkálataiban. A 88 éves művésznek non-Hodgkin limfómája volt.

Peter Zinnert vágótársával, William Reynolds-szal együtt jelölték Oscar-díjra 1973-ban a Keresztapa című filmért.

A szobrocskát hat évvel később, egyedül kapta meg, A szarvasvadász című Michael Cimino-moziért.

Peter Zinner 1919-ben Bécsben született. Ausztriából 1930-ban családja a Fülöp-szigetekre menekült, majd Zinner 1940-ben Los Angelesbe költözött.

Elmondása szerint mindig is filmes akart lenni. Először azonban taxisofőrként, majd némafilm-előadások zongoristájaként dolgozott, míg végül a '40-es évek végén sikerült a 20th Century Foxhoz szerződnie.

A vágáson kívül rendezett is, az ő alkotása A gyilkos szalamandra, amelyben Franco Nero és Anthony Quinn játssza a főszerepet. Legutóbb egy Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzóról szóló dokumentumfilmen dolgozott.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×