eur:
392.47
usd:
365.57
bux:
66127.6
2024. április 26. péntek Ervin

Karib tenger kalózai 2: amit tudni érdemes

A héten mutatják be a magyar mozik Johnny Depp, Keira Knightley és Orlando Bloom főszereplésével a Karib tenger kalózai 2: A holtak kincse című filmet. Visszatér tehát Jack Sparrow kapitány Will Turner és Elizabeth Swann társaságában, hogy történetüket ott folytassák, ahol az három évvel ezelőtt abbamaradt.

Az Orlando Bloom és Keira Knightley által alakított szerelmes pár már az esküvőt fontolgatja, mikor letartóztatják és halálra ítélik őket a kalózkapitány megszöktetéséért. Egyetlen lehetőségük a kegyelemre, ha felkutatják Sparrow-t, ez azonban nem könnyű feladat.

A Johnny Depp által alakított Jack Sparrow-nak ugyanis szintén megvan a maga baja: kiderül, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig adósa Davey Jonesnak, a Repülő Hollandi nevű szellemhajó legendás kapitányának. Ha tartozását nem egyenlíti ki, örökké tartó átok, és szolgaság sújtja.

Maradt a jól bevált recept

A producer Jerry Bruckheimer nem sokat változtatott a film eredetileg is sikeres receptjén. A rendezői székben ismét Gore Verbinski ül, aki a sikeres első részen túl az Egértanya és a Kör című filmekkel is bizonyította már, hogy kicsiket és nagyokat egyaránt a moziszékhez tud szögezni.

A szereplőgárda sem változott, Orlando Bloom és Keira Knightely remek alakítása mellett azonban most is Johnny Depp parádés színészi játéka ragadja magával a közönséget, ami nem is csoda, hiszen az előző részben nyújtott alakításáért akkor Oscar-díjra is jelölték.

A történetvezetésben is bevált fogásokat alkalmaznak, még több izgalom, még több látvány, még több akció. Ráadásul a forgatókönyvírók a trilógiává érő sorozatba jó pár, a Csillagok Háborújából ismert analógiát felhasználtak.

Nyáron jön a harmadik rész

Bár a Karib tenger kalózai 2: A holtak kincse hangulatában kicsit sötétebb, mint az első rész volt, humorból ebben a részben sincs hiány. A film sikerére és az azt megelőző várakozásra jó példa, hogy az Egyesült Államokban a bemutató utáni első hétvégén 135 millió dolláros bevételt produkált, megelőzve ezzel az első helyezett Pókembert.

A trilógia harmadik, befejező része jövő nyáron várható a mozikban, a kiszivárgott hírekből viszont azt már tudni lehet, hogy feltűnik benne Jack Sparrow kapitány apja, akit a Rolling Stones gitárosa, Keith Richards formál meg és akiről Johnny Depp Jack Sparrow figuráját mintázta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×