eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Da Vinci-kód megadhatja az alaphangot

Négy filmmel és önálló standdal képviselteti magát Magyarország a szerda este kezdődő és május 28-áig tartó 59. Cannes-i Filmfesztiválon.

Pálfi György Taxidermia című játékfilmje a fesztivál második legrangosabb szekciójában pénteken versenyez 23 másik alkotással.

A Fehér tenyér, Hajdú Szabolcs mozija a Rendezők kéthete nevű programban indul húsz játékfilm között.

A Magyar Filmszemle idei legjobb első filmese, Kocsis Ágnes két munkájával érkezett Cannes-ba: a Friss levegő című nagyjátékfilm nemcsak az új tehetségek felfedezésére létrehozott szekcióban indul, hanem a legjobb cannes-i első filmesnek járó Arany Kamera díjért is versenyezhet.

A rendezőnő A vírus című vizsgafilmjét a főiskolás alkotások között vetítik majd.

A szemlén részt vesz Goda Krisztina Csak szex és más semmi és Gárdos Péter Az igazi mikulás című alkotása is.

A harmincezer résztvevőre számító nemzetközi filmfesztivál és flimvásár Ron Howard rendezésével, A Da Vinci-kód világpremierjével kezdődik.

A Dan Brown sikerkönyvét feldolgozó mozi főszereplői, Tom Hanks és Audrey Tautou is felvonul a rendezvény 1500 díszvendége között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×