eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
Nyitókép: GettyImages/Joos Mind

Kissé bedugult befelé a román-magyar határ

Jelentős a forgalom a román-magyar határon, szombaton délután több határátkelőnél hosszú gépkocsisorok alakultak ki, és meghaladja az egy órát a várakozási idő a romániai hosszúhétvége miatt.

A román határrendészet honlapján közölt online határinfó adatok szerint a leghosszabb sorok a Pete-Csengersima és Csanálos-Vállaj határátkelők romániai oldalán alakultak ki, ahol másfél óra a várakozási idő.

Nyolcvan perces a várakozási idő a nagylaki határátkelő román oldalán is, míg a Csanádpalota-Nagylak II. autópálya határátkelőnél 40 perces várakozás után lehet átjutni Magyarországra.

A Nagykereki-Bors II. határátkelőnél 50, a Bors-Ártánd határátkelőnél 30 perces a várakozási idő.

Hosszú a várakozási idő a román-bolgár határszakaszon is, több mint félórát kell várakozniuk a Fekete-tenger bolgár szakaszára igyekvő autósoknak. Az átkelést a Giurgiu és Rusze közötti Duna-híd javítási munkálatai is lassítják.

Romániában Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából hosszú hétvége van. A határrendészet egész hétvégén jelentős forgalomnövekedésre számít, mert ebben az időszakban tömegesen utaznak Romániába, vagy térnek vissza a külföldön élő, de nyári szabadságuk idején hazalátogató román állampolgárok. Már az elmúlt hétvégén is több mint félmillió utas lépte át naponta Románia határait.

A román hatóságok azt tanácsolják az utasoknak, hogy mielőtt útra kelnének, a politiadefrontiera.ro/traficonline internetes oldalon tájékozódva válasszanak olyan határátkelőt, ahol kisebb a várakozási idő.

Címlapról ajánljuk
Elindult az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat
helyszínek, programok

Elindult az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat

Változatos és izgalmas programokkal várják a látogatókat a Szent István-napi rendezvénysorozat szervezői a nemzet fővárosában: a szombaton kezdődő négynapos, ingyenes fesztiválon a zenei, gasztronómiai és kulturális események célközönsége mellett a családi, illetve gyerekprogramok iránt érdeklődők is megtalálják a számukra legkedvesebb időtöltést.

A jelszó: maradjon víz, amennyi kell Magyarországnak

A vízügyek területén a kárelhárításról és megelőzésről áthelyeződik a hangsúly a vízkészletekkel való gazdálkodásra - hangsúlyozta az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért és vízgazdálkodásért felelős államtitkára a Fejér vármegyei Adonyban. A térségben 13 milliárd forintból hét Duna-parti települést érintő beruházás indul, amely elsősorban a költséghatékonyságban és a vízminőségben hoz majd komoly változást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Megjárta a poklot, azóta megállíthatatlanul szárnyal Európa egyik legerősebb országának autópiaca

Megjárta a poklot, azóta megállíthatatlanul szárnyal Európa egyik legerősebb országának autópiaca

Az Egyesült Királyság autópiaca megállíthatatlan az elmúlt időszakban: a legfrissebb júliusi statisztikák szerint ismét több új autót értékesítettek, mint egy évvel korábban, amely egyben azt is jelentette, hogy már zsinórban huszonnegyedik hónapja tart a bővülés. A szakértők ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy bár a lendület tartósan kitart, a koronavírus-járvány előtti szintektől még messze elmaradnak az új autó eladások. Ráadásul a teljes évre vonatkozó értékesítési előrejelzéseket is mérsékelni kellett, várhatóan kevesebb, mint 2 millió új autó talál majd gazdára a szigetországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×