eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
A 2020. március 9-i képen Elon Musk, a Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó vállalat vezérigazgatója a SATELLITE 2020 elnevezésű konferencián beszél Washingtonban. Május 9-én Musk Twitteren megfenyegette Kalifornia állambeli Alameda megye hatóságait, hogy elköltözteti a cégnek a Kalifornia állambeli Fremontban fekvő székhelyét és talán az üzemet is, mert a koronavírus-járvány miatt nem adták meg az engedélyt, hogy újraindítsa a gyártást.
Nyitókép: MTI/AP/Jeff Chiu

Elon Musk cáfolta, hogy hatalmas összeggel támogatja Donald Trumpot

A Wall Street Journal értesülését bizarrnak nevezte.

Elon Musk szerdán cáfolta a Wall Street Journal (WSJ) amerikai napilap korábbi értesülését, amely szerint júliustól havi 45 millió dollárral támogatná a Donald Trump mögött álló új politikai szervezetet.

A milliárdos üzletember az X közösségi felületen "bizarrnak" nevezte a WSJ hírét, hozzátéve, hogy valóban adományozott pénzt az America PAC (politikai akcióbizottság) számára, de az 45 millió dollárnál sokkal kisebb összeg volt; az America PAC tevékenységéről pedig azt írta, hogy az az "érdemek szerinti elismerésért és az egyéni szabadságjogokért küzd".

Az amerikai Szövetségi Választási Bizottság (FEC) nemrég közölt dokumentumai szerint az America PAC adományozói között olyan személyiségek találhatók meg, mint a Winklevoss fivérek, akik a Mark Zuckerberggel, a Facebook elnök-vezérigazgatójával a közösségi oldalhoz köthető szellemi tulajdonjogról kötött peren kívüli egyezséggel, újabban pedig kriptovaluta-befektetőként váltak ismertté; és Antonio Gracias üzletember, aki az amerikai Tesla autógyár ügyvezetője volt 2007 és 2021 között.

A Forbes magazin szerint 233 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Elon Musk neve ugyanakkor nem szerepel az adományozók között, miután márciusban kijelentette, hogy egyik amerikai elnökjelöltet sem támogatja anyagilag. Ezt a döntését azonban a Donald Trump ellen egy kampányrendezvényen nemrég elkövetett merénylet után néhány perccel megváltoztatta, és első ízben nyilvánosan állást foglalt Trump mellett.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×