eur:
396.93
usd:
371.45
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
Karlsruhe, 2017. január 17.Malu Dreyer, a német törvényhozás tartományokat képviselő kamarája, a Bundesrat elnöke, rajna-vidék-pfalzi tartományi miniszterelnök részt vesz a szélsőjobboldali Német-Nemzeti Demokrata Párt (NPD) esetleges betiltása ügyében tartott per ítélethirdetésén a német alkotmánybíróság karlsruhei székházában 2017. január 17-én. A Bundesrat a párt feloszlatását kezdeményezte, a bírósági ítélet szerint azonban az NPD működése nem veszélyezteti a német demokráciát, ezért elutasította az indítványt. (MTI/EPA/Ronald Wittek)
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Az SPD választási vereségét most egy tartományvezetői lemondás kíséri

Bejelentette szerdán lemondását Malu Dreyer, a németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományi kormányfője.

A szociáldemokrata politikus, aki 2013 óta vezette a nyugat-németországi tartományt, azzal indokolta döntését, hogy nincs többé elegendő ereje az embertpróbáló feladathoz.

"Nehéz szívvel távozom, mert nem untam bele a munkába" - mondta a 63 éves Dreyer a tartományi székhelyen, Mainz városában adott nyilatkozatában.

Dreyer lemondása alig két héttel követi az európai parlamenti (EP-) választásokat, amelyeken a német Szociáldemokrata Párt (SPD) súlyos vereséget szenvedett, ahogy a tartományban rendezett helyhatósági választásokon is.

Mint mondta, a szintén szociáldemokrata párti Alexander Schweitzer veszi át hivatali teendőit. Schweitzer jelenleg munka- és szociálisügyi miniszter a tartományi kormányban.

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 26. 22:01
×
×
×
×