eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Karlsruhe, 2017. január 17.Malu Dreyer, a német törvényhozás tartományokat képviselő kamarája, a Bundesrat elnöke, rajna-vidék-pfalzi tartományi miniszterelnök részt vesz a szélsőjobboldali Német-Nemzeti Demokrata Párt (NPD) esetleges betiltása ügyében tartott per ítélethirdetésén a német alkotmánybíróság karlsruhei székházában 2017. január 17-én. A Bundesrat a párt feloszlatását kezdeményezte, a bírósági ítélet szerint azonban az NPD működése nem veszélyezteti a német demokráciát, ezért elutasította az indítványt. (MTI/EPA/Ronald Wittek)
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Az SPD választási vereségét most egy tartományvezetői lemondás kíséri

Bejelentette szerdán lemondását Malu Dreyer, a németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományi kormányfője.

A szociáldemokrata politikus, aki 2013 óta vezette a nyugat-németországi tartományt, azzal indokolta döntését, hogy nincs többé elegendő ereje az embertpróbáló feladathoz.

"Nehéz szívvel távozom, mert nem untam bele a munkába" - mondta a 63 éves Dreyer a tartományi székhelyen, Mainz városában adott nyilatkozatában.

Dreyer lemondása alig két héttel követi az európai parlamenti (EP-) választásokat, amelyeken a német Szociáldemokrata Párt (SPD) súlyos vereséget szenvedett, ahogy a tartományban rendezett helyhatósági választásokon is.

Mint mondta, a szintén szociáldemokrata párti Alexander Schweitzer veszi át hivatali teendőit. Schweitzer jelenleg munka- és szociálisügyi miniszter a tartományi kormányban.

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.

Félelmetes a "jóslat" a légi közlekedésről

A légi utasforgalom megkétszereződésére számít 2043-ig a világ légitársaságait tömörítő a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×