eur:
389.54
usd:
357.73
bux:
0
2024. július 23. kedd Lenke
Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A Tisza Pártot felvette tagjai közé az Európai Néppárt

Az új Európai Parlament legnagyobb frakciója 97 százalékos támogatással vette fel az új magyar pártot.

A Tisza Párt a második legjobb eredményt érte el az európai parlamenti választáson, hét képviselőt küldhet Brüsszelbe. Magyar Péter, a szervezet alelnöke már a választások előtt jelezte, pártja az Európai Néppárt frakciójába szeretne beülni, és Manfred Weber, a Néppárt vezetője jelezte, szívesen is fogadják az új magyar politikai alakulatot.

Weber múlt pénteken már Budapesten is járt, ahol előbb a szintén a néppárti frakcióban politizáló KDNP elnökével, Semjén Zsolttal tárgyalt, és a magyar miniszterelnök-helyettes közölte, ha Magyar Péter és a Tisza Párt bekerül az Európai Néppártba, akkor ott nincs helye a KDNP-nek, és egyetlen EP-képviselőjének, Hölvényi Györgynek.

Magyar Péter friss bejegyzése szerint ez a forgatókönyv valósul meg, mert az Facebookon az alelnök azt rta, "a néppárti frakció 97 százalékos támogatással felvette a Tisza Párt képviselőit Európa legerősebb politikai csoportjába". Azt is hozzátette, hogy külön örülök annak, hogy a döntésre az Európai Parlamentnek abban az épületében került sor, amelyet Antall József magyar miniszterelnökről neveztek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×