eur:
396.61
usd:
371.63
bux:
71045.14
2024. június 26. szerda János, Pál
Child pouring water on himself.
Nyitókép: Getty Images/ AlesVeluscek

Trópusi forróság csap le Olaszország egyes részeire - figyelmeztetés, lista

Negyvenfokos hőmérsékletet jeleznek előre a meteorológusok a következő napokra Olaszországban. Az idei nyár első hőhullámát a mitológiai krétai királyról, Minószról nevezték el.

A forró levegő leginkább az ország középső és déli részén érezteti majd hatását. Az előrejelzések szerint a hőmérő higanyszála keddtől emelkedik, és majdnem tíz fokkal túllépi a június harmadik hetében megszokott átlagot. A csúcspont csütörtökön várható.

  • Negyven Celsius-fokhoz közeli meleg lesz többek között Róma, Nápoly, Terni, Firenze, Ferrara, valamint az adriai-partokhoz közeli Forli és Macerata térségében.
  • Negyven fok feletti hőmérsékletre készülnek Szicília és Szardínia belsejében. Kánikula lesz, de valamivel alacsonyabb értékekkel az észak-olaszországi területeken is.

A hőség enyhülése a hét végétől várható, amikor a forróságot viharok válthatják fel.

Olasz szokás szerint a hőhullámnak nevet is adtak: a krétai királyról, Minószról nevezték el. Minden nyáron mitológiai vagy más ókori nevekre keresztelik a melegfrontokat.

A polgári védelem és az olasz egészségügy is készültséget rendelt el a kánikula miatt. Időseknek, betegeknek és gyerekeknek nem ajánlott a nap legmelegebb óráiban a szabadban tartózkodni.

Címlapról ajánljuk
Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Uniós pénzből világítják át a magyar-ukrán határon a rakományokat

Uniós pénzből világítják át a magyar-ukrán határon a rakományokat

Egy új, uniós forrásból finanszírozott mobil rakományátvilágító berendezés érkezett tegnap a magyar–ukrán határon lévő záhonyi határátkelőhelyre, hogy zökkenőmentesebb legyen a kereskedelmi forgalom – jelentette be ma az Európai Bizottság a hírlevelében. A mintegy 2,5 millió euró értékű adomány az EU-Ukrajna szolidaritási folyosók kezdeményezés keretében érkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×