eur:
393.21
usd:
362.73
bux:
73164.07
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Nyitókép: Pexsels.com

Súlyos a helyzet Cipruson, evakuációba kezdtek

Az év első nagy erdő- és bozóttűze pusztít Cipruson, Páfosz várostól északnyugatra, a tűzoltók repülőgépekkel és helikopterekkel igyekeznek oltani a lángokat, amelyek már több lakóházat is megrongáltak – jelentette szerdán a ciprusi rádió.

A szigeten hosszú ideje nem esett csapadék, és napok óta 40 Celsius-fok körüli hőmérsékleteket mérnek. A tűz kedden keletkezett egy illegális szemétlerakónál. Polemi település közelében négy hegyvidéki faluból evakuálták a lakosokat, sok háziállat elpusztult. Három embert könnyebb sérülésekkel kórházba kellett szállítani.

A tűzoltóság szóvivőjének közlése szerint szállodákat vagy más idegenforgalmi létesítményeket nem fenyegetnek a lángok.

A nehéz terepen a ciprusi tűzoltók munkáját görög és jordániai repülőgépek is segítik. A természeti csapás miatt Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnök a tervezettnél korábban hazautazott egy Gáza megsegítésével foglalkozó jordániai nemzetközi csúcstalálkozóról, ahol segítséget kért a tűz eloltásához II. Abdalláh jordániai királytól.

Múlt héten arról érkeztek hírek, hogy Cipruson megbénítja az életet a rendkívüli hőség. A forróság miatt a hatóságok felfüggesztették a kültéri építkezési munkákat és az élelmiszerszállítást. Az elmúlt héten pénteken 44 fokkal a feljegyzések kezdete óta a legmelegebb júniusi napot mérték a földközi-tengeri szigetországban.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×