eur:
395.11
usd:
368.31
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
A seismograph records data.
Nyitókép: Furchin/Getty Images

Földrengés volt Olaszországban

Hétfőn este nyolc óra után tíz perccel 4,4-es erősségű földrengés volt a dél-olaszországi Nápolyban - közölte az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV).

A földrengés fészke az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a Campi Flegrei vulkáni terület térségében volt, 10 kilométeres mélységben. Az USGS 4,1-es erősségűre becsülte a földmozgás erejét.

Sajtójelentések szerint a rengést a környező településeken és Nápolyban is érezték. Egyelőre nincsenek értesülések nagyobb károkról, vagy esetleges áldozatokról, sokan azonban megijedtek, és az utcákra szaladtak.

A tűzoltósághoz a házak falában keletkezett repedésekről és leomló vakolatdarabról érkeztek bejelentések. A mentőegységek most kárfelmérést végeznek.

Különösen az epicentrum környékén álló házak inogtak meg - mondták helyi lakosok a Corriere del Mezzogiorno című helyi lapnak nyilatkozva. A rövid, de erőteljesnek érzékelt földlökést több kisebb földmozgás előzte meg.

A térségben legutóbb tavaly szeptemberben regisztráltak 4,2-es erősségű földrengést.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×