eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Thomas Tuchel manager of Chelsea with assistant Zsolt Low during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

Vége a találgatásoknak: Thomas Tuchel elárulta, marad-e a Bayernnél

Immár végleges hogy Thomas Tuchel távozik Münchenből. Ezt az 50 éves edző maga jelentette be rendkívüli sajtóértekezletén, amelyet az utolsónak nevezett a klub "színeiben".

"Ez az utolsó sajtótájékoztatóm a Säbener Strassén" – idézték a Billddel az élen a német médiumok a jelek szerint már csak szombatig "hivatalban" lévő edzőt, aki a Bayern München központjában találkozott az újságírókkal. A bejelentéssel minden bizonnyal pont kerül azoknak a találgatásoknak a végére, amelyek szerint a februári "szakítás" ellenére a klub egyes vezetői mégis szerződést hosszabbítottak volna Tuchellel és vele együtt minden bizonnyal évek óta állandó segítőjével, a magyar Lőw Zsolttal is.

A találgatásoknak természetesen tápot adtak azok a hírek is, amelyek szerint több, Tuchel utódaként kiszemelt jelölt kikosarazta a münchenieket. Köztük mindenekelőtt Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen "sikeredzője", Julian Nagelsmann, az Eb-re készülő német válogatott trénere vagy épp az osztrák nemeti tizenegyet irányító Ralf Rangnick is. De felmerültek mások is, akik állítólag rajta voltak a müncheni klubvezetés "kívánságlistáján", így a többek között a Bayern és a válogatott korábbi edzője, Hansi Flick is.

A sorozatos kikosarazások után merült fel ismét Tuchel neve. A klub legnevesebb játékosai Manuel Neuerrel, Thomas Müllerrel és Harry Kane-nel az élen állítólag a klub vezetőinél "kilincseltek" az edző maradása érdekében, a játékosok bevallása szerint az idei szezon ellenére "sokat tanultak" Thomas Tucheltől.

Mindezt egyébként a pénteki sajtótájékoztatón maga Tuchel is közvetve megerősítette. A még hivatalban lévő tréner szerint voltak ugyan tárgyalások, de – mint hozzátette – "nem találtunk megoldást, a februári megállapodás ezért érvényben marad" – idézte a Bild Thomas Tuchelt, aki nem titkolta, hogy nem volt könnyű a döntés, mint ahogy februárban sem, amikor több kudarc után a klub úgy döntött, a német szakember nem töltheti ki szerződését, csak a nyárig maradhat a bajor csapat kispadján.

Tuchel, aki tavaly márciusban vette át a klub irányítását Julian Nagelsmanntól, nem részletezte, hogy a feltételezett hosszabbítás miért bukott meg. Korábban olyan értesülések láttak napvilágot, amelyek szerint Tuchel 2026-ig szóló szerződést kíván volna.

Az edző elismerte azt is, hogy egyre szorosabb szálak fűzték a játékosokhoz. "Minél hosszabb egy szezon, annál szorosabbak azok a szálak, amelyek összekötnek" – idézték az edzőt, aki ezzel kapcsolatban külön megemlítette a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Real Madrid elleni találkozókat is: a müncheniek az első mérkőzés otthoni döntetlenje után a Santiago Bernabéu stadionban 2-1-es, általuk vitatott vereséget szenvedtek.

Thomas Tuchel ugyan az utolsó "otthoni" sajtótájékoztatójára utalt, de szombaton még Lőw Zsolttal együtt ő irányítja a csapatot a szezon utolsó mérkőzésén idegenben a Hoffenheim ellen. A Bayer Leverkusen immár példátlan fölénnyel végez az első helyen, a tét ugyanakkor a bajnoki ezüstérem: a Bayern München csak győzelemmel vagy pedig a mögötte két pont lemaradással álló Stuttgart kudarcával biztosíthatja a második helyet.

A müncheni klubvezetés pedig tovább folytathatja az edzőkeresést, ami az előzmények és Thomas Tuchel "második búcsúja" után aligha ígérkezik könnyűnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×