eur:
385.28
usd:
354.77
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Orosz légi deszantosok bemutatója a moszkvai Vörös téren, a Kreml Szpasszkij-tornya előtt a légi deszantosok és Szent Illés próféta napjának alkalmából 2023. augusztus 2-án. Az ejtőernyős fegyvernemet 93 évvel korábban hozták létre a Szovjetunióban.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

A háború nem döntötte be az orosz turizmust

Tavaly kétszer annyi német turista látogatt el Oroszországba, mint két éve.

A VISA és a Mastercard felfüggesztette a helyi tevékenységét, Európában az orosz légitársaságokat feketelistára tették, jó pár ország pedig konkrétan jelezte is az állampolgárainak: ha egy mód van rá ne menjenek Moszkva felé. Ehhez képest az orosz turizmus meglepően jó bőrben van az állami adatok szerint. Tavaly 8,5 millió külföldit látogatót fogadtak, idén pedig jelentős bővülésre kerülhet sor. Dmitrij Vakarcsov orosz gazdaságfejlesztési miniszterhelyettes szerint a külföldi turisták száma 2024-ben a 9,5 millió főt is elérheti - írja a novekedes.hu.

A legnagyobb küldő országok között Törökország, az Egyedült Arab Emírségek és Türkmenisztán mellett ott szerepelt Németország is, ahonnan az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat szerint az érkező turisták száma 2023-ban a korábbi évhez képest több mint kétszeresére nőtt.

Az Oroszországi Utazásszervezők Szövetsége (ATOR) ugyanakkor rámutatott: csak azért mert valaki úgy nyilatkozik, hogy turisztikai céllal érkezik az országba és igy kerül be a statisztikákba, még nem biztos hogy ez valóban fedi a valóságot. Türkmenisztán, Németország és Törökország állampolgárai például gyakran turista vízummal, de magán- vagy üzleti céllal utaznak be - jelentette a szövetség.

Moszkvában egyébként abban bíznak, hogy 2030-ra elérik a 2018-as szintet a turizmus terén. Mikor hat éve az oroszok rendezték a Futball Világbajnokságot több mint 18 millióan keresték fel az országot -írja a portál.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×