eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Visszavásárolja izraeli éttermeit a McDonald's a közel-keleti országok bojkottja miatt

A vállalat éttermeit Izraelben működtető cég lépését sok környező és távolabbi ország is nehezményezte.

A McDonald's gyorsétteremlánc visszavásárolja az összes izraeli éttermét, miután az október 7-én kirobbant háború miatt a közel-keleti országok egy része bojkottálta a márkát - írja a BBC híradása nyomán a Telex.

A vállalat bejelentése szerint megállapodást kötöttek az Alonyal franchise-al, akik 225 McDonald's éttermet üzemeltetnek és 5000 embert foglalkoztatnak az országban. Az étteremláncot azután érte bírálat, hogy az Alonyal több ezer adag ingyen ételt adott az izraeli katonáknak. Az Alonyal több mint 30 éve működteti Izraelben a vállalat gyorséttermeit.

Az amerikai vállalat bejelentette, hogy

az éttermek, azok rendszerei és az alkalmazottak ugyanazon feltételek mellett dolgozhatnak tovább.

Az eladás további részleteit nem hozták nyilvánosságra - írja a lap.

Az étteremlánc bojkottja azután kezdődött, hogy például Kuvait, Malajzia és Pakisztán nyilatkozatban határolódtak el tőle, mert szerintük az támogatja Izraelt. Januárban a vállalat elismerte, hogy a konfliktus "jelentős hatással volt" az eladásokra: a franciaországi, indonéziai és malajziai üzleteket is hátrányosan érintette a bojkott, de a közel-keleti kereskedelmükre volt a legrosszabb hatással.

Chris Kempczinski vezérigazgató a "félretájékoztatást" okolta a következményekért. A bojkottot a McDonald's korábban "elkeserítőnek és megalapozatlannak" minősítette.

"Minden országban, ahol működünk, beleértve a muszlim országokat is, a McDonald's-ot büszkén képviselik a helyi tulajdonosok" - nyilatkozta korábban a vezérigazgató. A vállalatbirodalom azt reméli a lépéstől, hogy az helyreállítja a hírnevét a Közel-Keleten.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×