eur:
389.33
usd:
362.77
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Hetven év után, véletlenül derült ki két emberről, hogy csecsemőként elcserélték őket

Egy-egy otthon végezhető DNS-teszt eredményei vezettek a felfedezésre, amely megváltoztatta két ember és a családjaik életét.

Richard Beauvais a Brit Kolumbia tengerparti Sechelt városában nőtt fel, és az egész életét abban a hitben töltötte, hogy őslakos. Egy karácsonyra kapott DNS-teszt eredménye viszont megdöbbentette: kiderült, hogy nem kanadai őslakos, hanem ukrán, askenázi zsidó és lengyel felmenőkkel rendelkezik.

Nagyjából ugyanekkor, de 2400 kilométerrel távolabb, a manitobai Winnipegben Eddy Ambrose nővére is elvégzett egy tesztet. Ebből az derült ki, hogy a testvére, Eddy Ambrose nem is a biológiai bátyja. Van viszont egy másik, akiről korábban nem hallott: Richard Beauvais - idézte a BBC cikkét a Telex.

A két család számára hamar kiderült, hogy mi történt: 1955-ben véletlenül kicseréltek két csecsemőt a manitobai Arborg kisváros kórházában. Így eshetett meg, hogy az őslakos Eddy egy ukrán családban nőtt fel, az ukrán Richard pedig egy őslakosban.

Neveltetésük, sorsuk nagyon eltérő volt, de az élet pikantériája, hogy egy-egy ponton keresztezték egymást útjaik, bár erről a két férfi nem tudott.

  • Eddy Ambrose ugyanis gyerekkorában összefutott egy néhány várossal arrébb lakó lánnyal, akit megkért, hogy legyen a tagja a baseballcsapatának. Azt nem tudta, hogy a lány valójában a biológiai testvére volt.
  • Richard Beauvais tizenéves korában kezdett el horgászni, és sokáig ugyanarra a partszakaszra járt, ahova a biológiai húga is. Egyikük sem sejtette, hogy rokonok.

A veszteségek ellenére mindketten nagyon büszkék arra, amivé váltak, és a családra, amely felnevelte őket, ráadásul a felfedezéssel egy új családot is szereztek.

Ezzel együtt azonban a két férfi ügyvédet fogadott, hogy bocsánatkérést és anyagi kártérítést kérjenek Manitoba tartománytól. Előbbire hivatalosan most csütörtökön került sor, Wab Kinew manitobai miniszterelnök fejezte ki sajnálatát a kavarodás miatt elszenvedett traumáért. Utóbbi ügyében nem tudni, mit hoz a jövő, mert a cserét elkövető kórház a hírek szerint nem tartományi, hanem önkormányzati fenntartású.

Bill Gange ügyvéd egyébként már korábban is képviselt manitobai összekevert csecsemőket, korábban már két másik ilyen esetnél is ő képviselte az érintetteket. Eddy és Ambrose története a harmadik ismert csecsemőre Manitoba tartományban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×