eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Vo Van Thuong vietnami elnök a pekingi nemzetközi repülőtérre érkezik 2023. október 17-én. Vo Van Thuong az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Jade Kao

Lemondott a vietnami államfő

Lemondott Vo Van Thuong államfő Vietnamban, döntését a Vietnami Kommunista Párt elfogadta - jelentette be a helyi kormány szerdán.

A kormány közleménye szerint Thuong megszegte a pártszabályokat, „és az ilyen hiányosságok negatív hatással voltak a közvéleményre, ezzel befolyásolva a párt, az állam és saját hírnevét”. A hivatalos VNA hírügynökség közlése szerint az államfő elismerte felelősségét egyes „szabályszegésekben és hiányosságokban”.

Vietnamban az államfő többnyire jelképes hatalommal bír, mindazonáltal így is övé a legmagasabb négy politikai tisztség egyike.

A most 53 éves Thuong napokkal azután nyújtotta be lemondását, hogy a helyi rendőrség egy tíz évre visszamenő ügy kapcsán korrupció vádjával letartóztatta Quang Ngai tartomány korábbi vezetőjét, aki akkor szolgált, mikor Thuong pártvezető volt ugyanott. Az államfői tisztséget Thuong csupán egy évig töltötte be.

A vietnami kormányzat az elmúlt években szigorú küzdelmet folytatott a korrupció ellen.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×