eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Illegális bevándorlók érkeznek az olasz pénzügyőrség hajóján a dél-olaszországi Lampedusa szigetére 2023. szeptember 19-én. Az olasz kormány megszigorította az illegális bevándorlókra vonatkozó szabályokat, mert az előző évhez képest megkétszereződött az idén mostanáig Olaszországba érkezett migránsok száma.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco

Albánia migránstáborokat épít, Olaszország fogja üzemeltetni

A tiranai ellenzék és számos civil alakulat a végsőkig ellenezte a kormányzati tervet, hiába.

Az albán parlament csütörtökön - az ellenzéki képviselők és emberi jogi szervezetek tiltakozása ellenére - jóváhagyta az Olaszországgal migránsbefogadó táborok albániai üzemeltetéséről kötendő megállapodást.

A szocialista többségű törvényhozás 77 igen szavazattal hagyta jóvá a tervet, ellenszavazat nem volt, a konzervatív képviselők füttyögéssel igyekeztem megzavarni a szavazást.

A törvényt Bajram Begaj elnöknek kell majd ezt követően ratifikálnia.

Edi Rama albán és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök novemberben kötött kormányközi megállapodást ellátóközpontok létesítéséről Albániában

a tengeren érkezők fogadására,

hogy levegyék a bevándorlási ügyek feldolgozásának terhét Olaszországról, ahol tavaly már közel megduplázódott az illegálisan partra szállók száma az előző évhez képest.

Az egyezmény értelmében Olaszország két tábort tartana fenn Albániában évente 36 ezer bevándorló ellátására és ügyének feldolgozására. A két albániai tábor olasz fennhatóság alatt állna, és olasz személyzet üzemeltetné. Az egyik tábor az érkezés utáni regisztrációs és ellenőrzési feladatokat látná el, a másikban a menedékjog iránti kérelmek elbírálásának idejére szállásolnák el az érkezőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Szombat este az amerikai képviselőház széleskörű támogatással, a republikánus keményvonalasok ellenkezése ellenére elfogadott egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot, amely többek között Ukrajnának nyújt 60 milliárd dollár feletti támogatást, ma a támogatás felsőházi elfogadásának fontosságát hangsúlyozta az ukrán államfő. Eközben Oroszország újonnan kinevezett haditengerészeti főnöke, Alekszandr Mojszejev tengernagy részt vesz egy nagyszabású katonai konferencián a szövetséges Kínában, ahol egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a kínai haditengerészet parancsnokával. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 21. 19:58
×
×
×
×