eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Joe Biden demokrata párti amerikai elnök kampánygyűlésen beszél a Pennsylvania állambeli Blue Bellben 2024. január 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 őszén esedékes.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

A cowboy és az anyaszomorító - dúl a verbális revolverharc az elnökök között

Joe Biden nem fogalmazott éppen finoman, amit a Kreml sem hagyhatott szó nélkül.

Joe Biden amerikai elnök szerdán "őrült anyaszomorítónak" nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt egy San Fransisco-i kampányeseményen - Írja a Sky News nyomán a 24.hu.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ennek kapcsán közölte: "az, hogy az Egyesült Államok elnöke ilyen kifejezéseket használ egy másik állam vezetőjével szemben, valószínűleg nem sérti az államfőnket, Putyin elnököt".

Putyin elnök sajtótitkára úgy véli, aki ilyen kifejezéseket használ, az csak saját magát alacsonyítja le. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Vlagyimir Putyin sosem használt ilyen durva szavakat egy másik állam vezetőjét illetően.

Szerinte Joe Biden megjegyzése "valószínűleg valamiféle kísérlet volt arra, hogy hollywoodi cowboynak tűnjön".

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×