eur:
395.16
usd:
368.03
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
fotó: orf.at

Egészen más lesz a vonatközlekedés Sopron és Bécsújhely között

Dízel helyett a jövőben csak elektromos vontatású szerelvények érkeznek Ausztria felől a soproni állomásra Bécsújhelyről.

Modernizálják a Mattersburgerbahn vasútvonalat, amely Bécsújhelytől (Wiener Neustadt) Nagymartonon (Mattersburg) át, Lépesfalva-Somfalva (Loipersbach-Schattendorf) határátkelőn keresztül Sopronba vezet – közölte az Osztrák Közszolgálati Rádió.

Az állomások új peronokat kapnak és modern ügyféltájékoztató-rendszererekkel. A peronok teljesen akadálymentesítettek lesznek.

A tervek szerint néhány vasúti átjárót megszüntetnek, és néhányat alul- vagy felüljárókkal helyettesítenek.

A vonal mentén megújuló hat vasútállomás:

  • Katzelsdorf,
  • Neudörfl,
  • Bad Sauerbrunn,
  • Mattersburg Nord,
  • Marz-Rohrbach
  • és Loipersbach-Schattendorf.

Az osztrák vasútnál abban bíznak, hogy hosszú távon ezek az intézkedések hozzájárulnak majd ahhoz, hogy minél többen válasszák a tömegközlekedést.

Fotónk az orf.at oldalról származik.

Címlapról ajánljuk
Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

2050-re, akik megérik a 65 évet, valamiféle rákos daganatban fognak szenvedni - hangzott el a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia konferenciáján. Az InfoRádió Kásler Miklós Széchenyi-díjas onkológus professzort, a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia elnökét kérdezte több témában.

Sikeres volt Varga Barnabás műtétje

Az MLSZ szerint biztos, hogy szerdán kijöhet a kórházból a csatár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Az ázsiai piacokon felemás elmozdulásokat láthattunk ma, Európában ugyancsak iránykeresés volt a jellemző a nyitásban, később azonban egyre jobbra fordult a hangulat. A magyar piacon izgalmas sztorik voltak ma: különösebb fundamentális ok nélkül kilőtt a Masterplast és az Appeninn árfolyama, míg az Alteo közölte, hogy rövidesen jöhet a társaság történelmének legnagyobb zöldberuházása. Közben komolyabb esést szenvedett el a bitcoin árfolyama, amivel kulcsszintre került a legértékesebb kriptoeszköz árfolyama. Amerikában vegyes hangulatban telt a kereskedés, különösen a tech részvények gyengélkedtek ma. Külön kiemelendő az Nvidia esése: a cég részvényei alig 3 kereskedési nap alatt már közel 15 százalékot vesztettek értékükből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×