eur:
389.28
usd:
361.23
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Amerikai ATACMS rakéták és az indításukhoz használható HIMARS sorozatvető. Forrás: Twitter/Ukraine Battle Map
Nyitókép: Forrás: Twitter/Ukraine Battle Map

Koncerttel ünnepeltek az orosz katonák, telitalálatot kaptak – videó

25 orosz katona és a tiszteletükre adott koncerten fellépő énekes is meghalt abban az ukrán csapásban, amely a napokban történt.

Vasárnap történt, hogy Donyeckben az orosz tengerészgyalogság 810. dandárjánál ünnepeltek. A jelentések szerint kitüntetéseket adtak át és koncertet is szerveztek.

Ekkor lőttek oda az ukránok. A jelentések szerint

legkevesebb 25 ember meghalt, köztük a fellépő, Polina Menshikh is.

A Moszkva-barát Orosz Hírek szerint a 40 éves Menshikh a Lege Artisz stúdióvezetője volt. Ők jótékonysági koncertről tudnak és azt is írják, hogy egy HIMARS rakéta csapódott a koncertterembe.

Az eset hasonlatos ahhoz, ami november 3-án történt. Akkor az ukránok kitüntetéseket akartak átadni, szintén egy ünnepség keretén belül, és az oroszok támadtak. Abban a csapásban legkevesebb 19-en haltak meg.

Azt írtuk, hogy Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter vizsgálatot rendelt el a körülmények kivizsgálására. Volodimir Zelenszkij a történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: „ezt a tragédiát el lehetett volna kerülni”. Az ukrán elnök a felelősök megbüntetését helyezte kilátásba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×