eur:
391.04
usd:
366.93
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának Telegram-csatornája által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára (b) fogadja Szergej Lavrov orosz külügyminisztert Phenjanban 2023. október 19-én.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának Telegram-csatornája

Új forrásból ömlenek a fegyverek az ukrán frontra

A brit hírszerzés szerint megindultak a fegyverszállítmányok Észak-Koreából.

Szinte biztosan elkezdődött az észak-koreai lőszerek használata Ukrajnában az orosz haderő részéről – írja a brit hírszerzés napi jelentése alapján a Portfolio.

Az elmúlt hetekben Észak-Korea több mint ezer rakományra való lőszert küldött Oroszországba, Irán és Fehéroroszország mellett ezzel hosszabb távon Phenjan válhat Oroszország legnagyobb fegyverszállítójává.

Még nem világos, a fegyverekért cserébe mit ígért Moszkva Észak-Koreának. Nem biztos, hogy van végleges megállapodás – állapítják meg a londoni elemzők. Szerintük anyagi, katonai-technológiai, gazdasági és űrbéli együttműködési lehetőségek fejlesztése az orosz ígéret.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×