eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Close up of womans hand typing on computer keyboard in the dark against colourful bokeh in background, working late on laptop at home
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Moldova nem kér orosz propagandát

Ennek szellemében hozzáférhetetlenné tett 22 orosz felületet a moldovai netezők körében.

Huszonkét orosz internetes portál elérhetetlenné tételét jelentette be kedden a moldovai kormány.

Az interneten közzétett rendelet értelmében a moldovai internetszolgáltatók kötelesek azonnali hatállyal elérhetetlenné tenni a többi között a Russia Today, az NTV, a Ren TV és az orosz állami médiaholding, a VGTRK oldalait. A döntés indoklásaként azt írták, hogy az érintett portálok "információs háborút" folytattak Moldova ellen.

Moldova és Oroszország viszonya nem sokkal az ukrajnai háború kirobbanását követően romlott meg, miután Maia Sandu moldovai elnök azzal vádolta meg Moszkvát, hogy destabilizálási céllal puccsot készített elő országának kormánya ellen.

Oroszország tagadta ezt, és oroszellenességgel vádolta meg a moldovai vezetést.

A moldovai kormány 2022 júniusában korlátozta első ízben a területén fogható orosz tévéállomások elérhetőségét úgy, hogy a szórakoztató műsorok és a filmek maradtak, az ukrajnai háborúval kapcsolatos hír- és elemző műsorokat azonban blokkolták.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×