eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Új megoldással vadásznak a szabálytalanul parkoló autósokra

Újabb területen vetik be a mesterséges intelligenciát.

Mesterséges intelligencián alapul az a rendszer, aminek köszönhetően a kaliforniai Santa Monicában közlekedő buszjáratok azon kívül, hogy szállítják utasaikat, a buszsávban jogosulatlanul közlekedők mellett a szabálytalan parkolókat is megbírságolhatják – írja a vezess.hu.

A figyelmetlenül vezető, megálló és parkoló sofőrök miatt a Big Blue Bus közlekedési társaság buszai rendszeresen késtek, amit mindenképpen orvosolni kellett, ezért mesterséges intelligenciával felvértezett kamerarendszert építettek ki a buszokra, amelyet más városokban, többek közt Washington DC-ben és San Franciscóban már használnak is.

Két, a szélvédőre rögzített speciális kamera készít felvételt arról, mi történik a buszsávban. A felvételek alapján összeállított információkat a rendszer ezután a buszra telepített „fekete dobozba” továbbítja, amiben a mesterséges intelligencia feldolgozza a képeken látható eseményeket, megjelölve a szabályszegő autókat, amikről aztán jelentést készít – ezzel egy időben a büntetőcédulát is kiállítják.

Miközben a buszok elhaladnak a járművek mellett, a kamerák beolvassák azok rendszámait, majd rögzítik azokat, és az információkat továbbítják az illetékes parkolótársaságnak. 45 napig tartott a rendszer próbaideje, ez idő alatt több mint 500 idézést kézbesítettek, szinte minden esetben 300 dollár, azaz 100 ezer forint feletti bírságot von maga után.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×