eur:
390.43
usd:
358.97
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Emmanuel Macron francia elnök a párizsi államfői rezidencia, az Élysée-palota előtt 2022. június 13-án,  a nemzetgyűlési választások első fordulójának másnapján. A rekordalacsony, 47 százalékos részvétel mellett tartott szavazást Macron és centrista szövetségesei Ensemble! (Együtt!) elnevezésű koalíciója nyerte a Jean-Luc Mélenchon vezette NUPES baloldali összefogással szemben. A második fordulót június 26-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Michel Euler

Szokatlan üzenetként egy levágott emberi ujjdarabot kapott Macron

A hivatalos források szerint egy pszichiátriai kezelés alatt álló francia küldte el az ujjbegyét Macronnak.

Rendőrségi vizsgálat indult Párizsban, miután az elnöki rezidenciára, az Élysée-palotába Emmanuel Macron államfőnek címezve egy olyan csomag érkezett, mely levágott emberi ujjbegyet tartalmazott írja a Magyar Nemzet.

A francia sajtó közlése szerint az ujjdarab a csomag feladójáé, aki pszichiátriai betegségben szenved.

A hatóságok tisztviselő elleni fenyegetés vagy vétség ügyében indítottak eljárást.

Az Élysée-palota egyelőre nem reagált az eseményekre, ám a Politico brüsszeli hírportál arra hívta fel a figyelmet, hogy bár Macron tavaly megnyerte az elnökválasztást, támogatottsága az elmúlt hónapokban jelentősen csökkent.

Miután Macront tavaly újraválasztották, nem tudta biztosítani a parlamenti többséget, a francia elnöknek viharosan indult a második ciklusa. A népszerűségi mutatói pedig az elmúlt hónapokban drasztikusan zuhanni kezdtek, miután keresztülvitte azt a nyugdíjreformot, amely 62-ről 64 évre emelte a nyugdíjkorhatárt.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A fél világot megrengette egy informatikai hiba: légitársaságok, bankok, tőzsdék működésében is zavarok vannak

A fél világot megrengette egy informatikai hiba: légitársaságok, bankok, tőzsdék működésében is zavarok vannak

Pénteken egy globális informatikai probléma több iparágban komoly fennakadásokat okozott, több légitársaság leállította járatait, de amelyek nem, ott is késések, fennakadások jelentkeztek, egyes műsorszolgáltatók leálltak, a banki szolgáltatásoktól az egészségügyig világszerte rendszerproblémák léptek fel, az informatikai hiba a ferihegyi repülőtér működését is érinti. A Crowdstrike kiberbiztonsági cég Falcon Sensor nevű szoftvere a Microsoft Windows összeomlását okozza, a problémát délutánra elhárították, de a negatív hatások még tartanak. Ez lehet a világ valaha volt legnagyobb hatású informatikai kiesése.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×