eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Emmanuel Macron francia elnök a párizsi államfői rezidencia, az Élysée-palota előtt 2022. június 13-án,  a nemzetgyűlési választások első fordulójának másnapján. A rekordalacsony, 47 százalékos részvétel mellett tartott szavazást Macron és centrista szövetségesei Ensemble! (Együtt!) elnevezésű koalíciója nyerte a Jean-Luc Mélenchon vezette NUPES baloldali összefogással szemben. A második fordulót június 26-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Michel Euler

Szokatlan üzenetként egy levágott emberi ujjdarabot kapott Macron

A hivatalos források szerint egy pszichiátriai kezelés alatt álló francia küldte el az ujjbegyét Macronnak.

Rendőrségi vizsgálat indult Párizsban, miután az elnöki rezidenciára, az Élysée-palotába Emmanuel Macron államfőnek címezve egy olyan csomag érkezett, mely levágott emberi ujjbegyet tartalmazott írja a Magyar Nemzet.

A francia sajtó közlése szerint az ujjdarab a csomag feladójáé, aki pszichiátriai betegségben szenved.

A hatóságok tisztviselő elleni fenyegetés vagy vétség ügyében indítottak eljárást.

Az Élysée-palota egyelőre nem reagált az eseményekre, ám a Politico brüsszeli hírportál arra hívta fel a figyelmet, hogy bár Macron tavaly megnyerte az elnökválasztást, támogatottsága az elmúlt hónapokban jelentősen csökkent.

Miután Macront tavaly újraválasztották, nem tudta biztosítani a parlamenti többséget, a francia elnöknek viharosan indult a második ciklusa. A népszerűségi mutatói pedig az elmúlt hónapokban drasztikusan zuhanni kezdtek, miután keresztülvitte azt a nyugdíjreformot, amely 62-ről 64 évre emelte a nyugdíjkorhatárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×