eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelő előtt, Letenyénél 2020. július 11-én. A határátkelőnél 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezően regisztrálják belépőket. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani.
Nyitókép: MTI/Varga György

Nyaralni indulók, figyelem: drágul az autópálya-matrica a szomszédban

Szlovéniában 6,8 százalékkal drágulnak az e-matricák, miután elfogadták az autópálya-kezelő javaslatát.

A szlovén autósok túlnyomó többsége már megvásárolta az idei éves matricát, ezért az emelés csak a jövő évi vásárláskor érinti majd őket. A személyautók éves matricája 110 euróról 117,5 euróra (43 700 forint) drágul.

Utoljára 2013-ban emelkedett a matricák ára, azóta az infláció meghaladta a 22 százalékot, az átlagbér pedig valamivel több mint 30 százalékkal emelkedett. Az új árakat még az idegenforgalmi szezon előtt, június 15-én vagy július 1-jén tervezik bevezetni.

A havi matrica jelenleg 30, a heti 15 euróba kerül Szlovénia összes fizetős útszakaszára érvényes. Ezek új árait még nem tette közzé a szlovén autópálya-kezelő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×