eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
ANKARA, TURKEY - JUNE 25: Muharrem Ince, presidential candidate of main opposition Republican Peoples Party (CHP) holds a news conference evaluating the election results on June 25, 2018 in Ankara, Turkey. More than 59 million citizens vote yesterday for presidential and parliamentary elections. Turkeys High Electoral Board declared Recep Tayyip Erdogan the winner of Sundays polls. Erdogan won 52.6 percent of the votes in the presidential race, avoiding a second-round runoff vote. His ruling Justice and Development Party garnered 42.5 percent of the parliamentary vote.(Photo by Mustafa Kirazli/Getty Images)
Nyitókép: Mustafa Kirazli

Már csak két komoly jelölt maradt versenyben a törökországi elnökválasztáson

Ugyanis visszalépett a harmadik jelölt, Muharrem Ince.

Muharrem Ince visszaléppésével teljesen kiegyenlítődött a verseny Recep Tayyip Erdogan elnök és riválisa, Kemal Kılıçdaroğlu között a vasárnapi szavazás előtt.

Bár a közvélemény-kutatások azt mutatták, hogy Ince támogatottsága messze elmaradt a másik két jelöltéhez képest, de arra elég lett volna, hogy megossza az Erdogan-ellenes szavazókat.

„Kiszállok ebből a versenyből. Ezt a hazámért teszem” – mondta egy ankarai sajtótájékoztatón. Döntését azzal indokolta, hogy a választási kampány mocskos sárdobálássá fajult és ebben már nem akart részt venni.

MuharremInce pártja a Szülőföld párt azonban még versenyben van a parlamenti mandátumokért.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×