eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Válaszolt az amerikai nagykövet: „moszkvásnak” érzi Szijjártó Péter szavait

David Pressman reagált a magyar külgazdasági és külügyminiszter kritikáira.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Szijjártó Péter szerdán felháborítónak nevezte, hogy „az amerikai külügyminisztérium más országok belügyeivel foglalkozik, és mindenfajta egyoldalú értesülésekre hivatkozva jelentést ír külföldi államok emberi jogi és egyéb helyzetéről”. A külügyminiszter állításának előzménye, hogy hétfőn az amerikai külügy közzétette az USA 2022-es emberi jogi országjelentéseit.

A budapesti amerikai nagykövet, David Pressman Twitteren reagált Szijjártó Péter felháborodására, és ismerősnek nevezte a magyar külügyminiszter által elmondottakat. A posztban egy idézet szerepel arról, hogy a Kreml is folyamatosan szidta Amerikát a kritikáik kapcsán, mondván, visszautasítanak minden olyan kísérletet, amely a belügyeikbe való beavatkozás – szúrta ki a Hvg.hu.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×