eur:
385.24
usd:
354.92
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólal az orosz nemzeti bírói kongresszus ülésén Moszkvában 2022. november 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Valerij Sarifulin

Megszólalt Vlagyimir Putyin a hazaárulózó Wagner-vezér ügyében

Újraindult a lőszerszállítás Bahmut térségében a Wagner csoport irányába – jelentette be Jevgenyij Prigozsin, a zsoldoscég vezetője.

Amint arról az Infostart is beszámolt, a Wagner csoport és az orosz védelmi minisztérium közt napok óta súlyos konfliktus van, amiért az utóbbi nem hajlandó lőszert szállítani a zsoldosoknak. Jevgenyij Prigozsin, a zsoldoscég vezetője emiatt árulónak nevezte Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnököt és Szergej Sojgu védelmi minisztert.

"Fel kell számolnunk az összes – hangsúlyozom – meglévő, hivatalok közti ellentmondást, formalitást, személyes ellentétet, félreértést és más értelmetlenségeket” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég az orosz katonai vezetőknek a Reuters tudósítása szerint. A Portfolio azt írja, valószínűleg ez hozzájárult ahhoz, hogy a Wagner elleni tiltást feloldja az orosz védelmi minisztérium.

Jevgenyij Prigozsin megköszönte mindenkinek a segítségét, aki a Wagnert támogatta az elmúlt napokban, akár hivatalos, akár nem hivatalos csatornákon keresztül. Hozzátette: a lőszer még nem érkezett meg a frontra, viszont elvileg elindították már a harcosok irányába az utánpótlást.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Elítéltekkel töltik fel a fegyveres erőket az ukránok, törnek előre az oroszok Kelet-Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Elítéltekkel töltik fel a fegyveres erőket az ukránok, törnek előre az oroszok Kelet-Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Már több mint háromezer elítélt kérte a büntetés letöltése alóli feltételes szabadlábra helyezést, hogy részt vegyen Ukrajna védelmében - hozta nyilvánosságra Olena Viszocka igazságügyi miniszterhelyettes egy keddi tévéműsorban. A tisztségviselő szavai szerint ez a szám megfelel a tárca előzetes várakozásainak. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a törvényi korlátozások miatt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a jelentkezők közül hányan felelnek meg a követelményeknek. A brit védelmi minisztérium kiadta napi jelentését, amelyben arról számolnak be, hogy miközben a Harkivnál nyílt frontvonalra koncentrál a közvélemény, addig az orosz alakulatok folyamatosan törnek előre Donyeck megyében. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×