eur:
389.22
usd:
362.02
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólal az orosz nemzeti bírói kongresszus ülésén Moszkvában 2022. november 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Valerij Sarifulin

Megszólalt Vlagyimir Putyin a hazaárulózó Wagner-vezér ügyében

Újraindult a lőszerszállítás Bahmut térségében a Wagner csoport irányába – jelentette be Jevgenyij Prigozsin, a zsoldoscég vezetője.

Amint arról az Infostart is beszámolt, a Wagner csoport és az orosz védelmi minisztérium közt napok óta súlyos konfliktus van, amiért az utóbbi nem hajlandó lőszert szállítani a zsoldosoknak. Jevgenyij Prigozsin, a zsoldoscég vezetője emiatt árulónak nevezte Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnököt és Szergej Sojgu védelmi minisztert.

"Fel kell számolnunk az összes – hangsúlyozom – meglévő, hivatalok közti ellentmondást, formalitást, személyes ellentétet, félreértést és más értelmetlenségeket” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég az orosz katonai vezetőknek a Reuters tudósítása szerint. A Portfolio azt írja, valószínűleg ez hozzájárult ahhoz, hogy a Wagner elleni tiltást feloldja az orosz védelmi minisztérium.

Jevgenyij Prigozsin megköszönte mindenkinek a segítségét, aki a Wagnert támogatta az elmúlt napokban, akár hivatalos, akár nem hivatalos csatornákon keresztül. Hozzátette: a lőszer még nem érkezett meg a frontra, viszont elvileg elindították már a harcosok irányába az utánpótlást.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×