eur:
394.92
usd:
371.54
bux:
66500.4
2024. április 16. kedd Csongor
A dél-koreai egyesített vezérkar által közreadott képen egy hadgyakorlat részeként fellőnek egy ballisztikus rakétát egy ismeretlen dél-koreai helyszínen 2022. október 5-én. Dél-Korea és az Egyesült Államok a mai napon négy föld-föld rakétával hajtott végre gyakorlatot, amelynek során tengeri célpontokat vettek célba. A gyakorlat egy nappal azután történt, hogy egy észak-koreai közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta elrepült Japán fölött.
Nyitókép: MTI/EPA/Dél-koreai egyesített vezérkar

Nem akármilyen rakétát lőtt most ki Észak-Korea

Megsértve ezzel az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozatait.

Észak-Korea szombaton újabb ballisztikus rakétát lőtt ki a tenger felé - erősítette meg a dél-koreai vezérkari főnökség és a japán parti őrség egyaránt.

Azt egyelőre nem tudni, a rakéta milyen röptávot írt le. A szombati volt Észak-Korea első rakétatesztelése azóta, hogy január elsején egy rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki.

Phenjan pénteken "példátlanul" súlyos válaszlépésekkel fenyegetett az esetben, ha Dél-Korea és az Egyesült Államok valóban megtartja a péntek napközben bejelentett, 11 napos közös hadgyakorlatát. Ennek előkészületeit már a jövő hétre ígérték.

A gyakorlat részeként

szerdán az amerikai védelmi minisztériumban, a Pentagonban tartanak csúcsértekezletet.

A szöuli védelmi minisztérium közleménye szerint itt arra az esetre is kidolgoznak katonai és polgárvédelmi forgatókönyvet, ha Phenjan egyszer valóban atomfegyvert vetne be.

Észak-Korea tavaly rekordszámban, 37 alkalommal hajtott végre rakétakísérleteket, köztük interkontinentális ballisztikus rakétákkal (ICBM) is, megsértve ezzel az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×