eur:
394.81
usd:
371.75
bux:
66207.43
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Youtube

Pert indít Zeffirelli Rómeó és Júliájának két címszereplője – 55 év után

A Paramount Pictures stúdiót pereli be a két színész, akiket akaratuk és az előzetes megállapodások ellenére tiniként meztelen jelenet forgatására kényszerítették.

Szexuális abúzus, szexuális zaklatás és csalás a vádak a stúdióval szemben: Olivia Hussey és Leonard Whiting mindössze 15 és 16 évesek voltak, amikor az 1968-ban bemutatott filmet forgatták.

A ma már hetvenes éveiket taposó színészeknek az azóta elhunyt Franco Zeffirelli azt mondta, a forgatás utolsó napjaiban majd testszínű ruházatot viselhetnek, amikor az ominózus ágyjelenetet veszik fel - írja a Sky News.

A jelenet forgatásának reggelén azonban már azzal fogadta őket a rendező, hogy ruhát nem, csak testsminket viselhetnek, de megígérte, hogy a kamerák úgy veszik majd őket, hogy meztelenség ne látsszon a jelenetben.

Végül tudtuk ellenére mégis így forgatták le a jelenetet,

amivel megsértették a a közszeméremsértéssel és a gyermekek kizsákmányolásával kapcsolatos kaliforniai és szövetségi törvényeket - állítják a színészek.

Zeffirelli azt mondta a két tinédzsernek, hogy muszáj meztelenül forgatniuk, különben a film megbukik majd és a karrierjük is kárt szenved. A két színész azt hitte, tényleg nincsen más választása. A jelenetben végül Hussey melle és Whiting feneke is látszik.

A film és annak zenéje zajos sikert aratott, generációk nézik meg, amikor a Shakespeare-darabról tanulnak. A bírósági beadvány szerint Hussey és Whiting ezen évtizedek alatt érzelmi károkat és lelki gyötrelmeket szenvedett, és egyikük karrierje sem tükrözte a film sikerét.

Mindezekért 500 millió dollárt - 188 milliárd forintot - követelnek.

A Paramount Pictures még nem reagált a keresetre, melyet egy, a gyermekek szexuális zaklatásának elévülését ideiglenesen felfüggesztő kaliforniai törvény miatt születhetett meg. Ez a törvény számos új perhez és sok más, korábban elutasított per újraindításához vezetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×