eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Egy hónapig ingyen pizza jár Edinburgh-ban mindenkinek

A Pure Pizza tulajdonosa, Marc Wilkinson így szeretne segíteni a megélhetési nehézségekkel küzdő helyieknek.

Becslése szerint 12 ezer fontba, azaz 5,5 millió forintjába kerül majd az akció, amelyben egyszerre juttatja ételhez a szorult helyzetben levőket és nyújt több munkalehetőséget részmunkaidős alkalmazottjainak.

"Ezzel az akcióval mindenki csak nyer: a beszállítóim, a dolgozóim és a vendégeim is" – fogalmazott Wilkinson, aki altruisztikus indíttatásból tervez egy hónapig ingyen pizzát adni mindenkinek, aki csak kéri.

A BBC-nek nyilatkozva Wilkinson azt mondta, mivel pizzakemencéi úgyis egész nap fel vannak fűtve, arra gondolt, süthetnének is bennük egész nap, ha ezzel segíteni tud az embereknek. Mivel sok helyről hallotta, mennyire megnehezíti sokak életét az élelmiszerek árának emelkedése, és

mindig is szeretett volna önzetlen jó cselekedetet végrehajtani, úgy döntött, most van itt ennek az ideje.

Wilkinson 2020 márciusában nyitotta a elvitelre pizzát sütő vállalkozását, amelynek kemencéiben hatpercenként 18 pizzát tud elkészíteni. Azoknak ad belőlük ingyen, akik elmennek hozzá, este fél hat és fél kilenc közt ugyanakkor nem szolgálnak ki ingyen pizzát. Csak egy létező mobiltelefonszámmal kell rendelkezniük azoknak, akik élni szeretnének a lehetőséggel.

"Remélem, nem csúszik ki a kezem közül a dolog, de nem szeretnék lakcímet vagy egyéb igazolást kérni senkitől sem" – mondta el, hozzátéve: reméli, hogy azok, akiknek segíteni tud, valaki mással tesznek majd jót később.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×