eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Szöul, 2018. február 11.Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető húga, a Koreai Munkapárt agitációs- és propagandaosztályának helyettes vezetője érkezik a Li Nak Jon dél-koreai kormányfővel tartandó megbeszélésre egy szöuli szállodában 2018. február 11-én. A két észak-koreai vezető a 2018-as phjongcshangi téli olimpia alkalmából tartózkodik Dél-Koreában. (MTI/EPA/Yonhap)
Nyitókép: MTI/EPA/Yonhap

Kim Dzsong Un húga a dél-koreaiakról: idióták, az amerikaiak kutyája

Kim Jo Dzsongot az bőszítette fel, hogy a déliek újabb szankciók bevezetését tervezik ellenük.

Durva sértésekkel illette Kim Dzsong Un észak-koreai vezető húga, Kim Jo Dzsong a dél-koreai kormányzatot, "idiótáknak" nevezve a kormánytagokat, amiért a dél-koreai külügyminisztérium bejelentette, újabb szankciókat fontolgat Phenjan ellen.

Az Észak-Koreát irányító Koreai Munkapártban fontos tisztséget betöltő Kim Jo Dzsong a tervezett szankciókat "ocsmány show-műsornak" minősítette, "amely csak arra jó, hogy bebizonyítsa, a dél-koreai banda az amerikaiak hű kutyája".

Kim Jo Dzsong - akinek szavait a KCNA észak-koreai állami hírügynökség idézte - azzal vádolta Jun Szok Jol dél-koreai elnököt, hogy "veszélyes helyzetet teremt", és hangsúlyozta: elődje, Mun Dzse In sokkal inkább hajlott a Korea-közi párbeszédre. "Az ő hivatali ideje alatt Szöul nem került Phenjan célkeresztjébe" - tette hozzá.

A dél-koreai külügyminisztérium kedden jelentette be,

újabb szankciók bevezetését fontolgatja a kommunista ország ellen a phenjani ballisztikusrakéta-tesztek miatt.

Dél-Korea egyesítésért felelős minisztériuma "rendkívül sajnálatosnak" nevezte Kim Jo Dzsong "közönséges szavait", egyúttal bírálta Phenjant, amiért rakétatesztjeivel feszültséget teremt a térségben.

A phenjani vezetés nem először használ sértő szavakat ellenségesnek minősített országok vezetőire. Korábban Joe Biden amerikai elnököt "veszett kutyának" nevezték, "akit bottal kell agyonütni", Donald Trump volt amerikai elnököt pedig "mentálisan sérült vénembernek".

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×