eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Firefighters try to douse a fire that broke out inside the complex of the Serum Institute of India, in Pune, India January 21, 2021. REUTERS/Stringer NO RESALES. NO ARCHIVES
Nyitókép: Facebook/ Voice of America/STRINGER

Kim Dzsong Un a tízéves lányát mutathatta meg a világnak – képek

Az észak-koreai vezető megmutatta családtagjainak, miként lövik ki az ország legerősebb interkontinentális ballisztikus rakétáját.

Kim Dzsong Un második gyermeke lehet az a tízéves lány, akivel az észak-koreai diktátor a múlt héten jelent meg először a nyilvánosság előtt egy rakétaindítás során – közölte a dél-koreai hírszerzés kedden.

Az észak-koreai média szombaton tájékoztatott, hogy Kim Dzsong Un előző nap feleségével, Ri Szol Dzsuval és lányukkal együtt megnézte, miként lövik ki az ország legerősebb interkontinentális ballisztikus rakétáját, a Hvaszong-17-et. Az állami hírforrások egy képet is közzétettek, amelyen Kim látható, ahogy kéz a kézben sétál egy fehér kabátos, piros cipős, fiatal lánnyal.

Egy dél-koreai parlamenti bizottság zárt ajtók mögött zajló ülésén a szöuli hírszerzés azt mondta:

úgy tudják, hogy a tízéves lány Kim második gyermeke, Dzsu Ae.

A titkosszolgálat arra alapozta feltevését, hogy információi szerint a lány magasabb és nagyobb kortársainál. A lány ugyanaz lehet, akit Dennis Rodman egykori kosárlabdasztár látott 2013-as phenjani látogatása során. Akkoriban Rodman azt mondta a The Guardian című brit napilapnak, hogy elment Kimmel és családjával a tengerhez, és kezében tartotta az észak-koreai vezető kisbabáját, Dzsu Aét.

Ez volt az első alkalom, hogy Észak-Korea hivatalosan megerősítette a gyermek létezését, bár semmiféle részletet nem közölt róla. Dél-koreai médiaértesülések szerint Kim 2009-ben vette feleségül Rit, és három gyermekük van, akik 2010-ben, 2013-ban és 2017-ben születtek. Egyes hírek szerint Kim elsőszülöttje fiú, míg második és harmadik gyermeke leány.

A 38 éves Kim Dzsong Un családja vezeti Észak-Koreát 1948 óta. A férfi 2011-ben, apja, Kim Dzsong Il halálakor vette át a hatalmat. Mindkettőjük már felnőttként jelent meg először a nyilvánosság előtt.

A napokban szakértők sokat latolgatták, hogy mi lehetett Kim célja lánya bemutatásával. Egyesek úgy vélik, hogy az észak-koreai vezető őt tekinti lehetséges utódjának. Mások azt gondolják, igazolásként vihette magával a rakétatesztre, hogy aláhúzza: családja az, amely irányítja az ország nukleáris és rakétaprogramját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×