eur:
389.62
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház demokrata párti elnöke nyilatkozik a törvényhozás, a Kongresszus washingtoni épületében, a Capitoliumban 2019. december 5-én. Pelosi felkérte  a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot, amelynek alapján megindíthatják az alkotmányos felelősségre vonási eljárást Donald Trump elnök ellen.
Nyitókép: MTI/AP/J. Scott Applewhite

Először beszélt a férjét ért brutális támadásról Nancy Pelosi

Az USA képviselőházának elnökét a visszavonulásával kapcsolatos döntésében is befolyásolhatja az, ami férjével történt: a támadásban koponyája is betört.

A CNN-nek adott exkluzív interjúban Pelosi elmondta, hogy férjét, Paul Pelosit támadója kétszer is fejen ütötte kalapáccsal, aminek eredményeképp betört a koponyája. Meg kellett műteni annak érdekében, hogy a sérült csontot helyre tudják tenni - a férfi agya nem szenvedett sérülést.

"Jól van. Sok időbe telik még, mire felépül, de igazi úriember, nem panaszkodik" - fogalmazott férje jelenlegi állapotával kapcsolatosan Pelosi.

Férjének nehéz volt hazatérni a támadás után

A politikusnő a CBS News cikke szerint nem vitatta meg a támadás részleteit férjével, mivel az túl traumatikus lett volna számára. Mint elmondta, Paul Pelosinak már az is nehéz volt, hogy visszatérjen házukba azon a bejáraton át, ahol rátámadtak, felmenjen azon a lépcsőn, ahol támadója lekényszerítette, és bemenjen a hálóba, ahol a férfi bejutott.

David Wayne DePap október 28-án a kora reggeli órákban jutott be a házba, majd felébresztette a politikus férjét és

azt követelte a férfitől, mondja el, hol van Nancy Pelosi.

Paul Pelosinak sikerült a segélyvonalat hívnia, és azonnal egységeket is küldtek a helyszínre, mivel a diszpécser hallotta a fenyegetéseket.

A helyszínre érkező rendőrök azzal szembesültek, hogy két férfi dulakodik egy kalapács megszerzése érdekében - ezt követően sújtott le a támadó Pelosira.

Nem ő volt a célpont, mégis megszenvedte

"Nagyon nehéz ez nekem, mivel nem Paul volt a célpont és mégis neki kellett nagy árat fizetnie" - mondta az interjúban Nancy Pelosi, aki

nem hallgatta meg a segélyhívásról készült felvételt és nem akarta megnézni a rendőr testkamerája rögzítette képsorokat sem.

Azt mondja, ezt valószínűleg a későbbiekben sem fogja megtenni.

A támadás idején Washingtonban aludt, a rendőrök dörömbölése ébresztette fel. Azt mondja, amikor a rendőrök azt mondták, beszélniük kell vele, azonnal arra gondolt, hogy a gyerekei vagy az unokái kerültek veszélybe.

Talán visszavonul a támadás után

"Arra biztosan nem gondoltam, hogy Paul van veszélyben, mivel ő nem valószínű, hogy bárhova menne éjjel, mondjuk így. Azt sem tudtuk ekkor, hol van és milyen állapotban: csak azt, hogy megtámadták" - idézte fel a hajnali eseményeket.

Pelosi azt is elmondta, hogy a férje elleni támadás hatással lesz a politikai jövőjére, és arra, hogy visszavonul-e vagy sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×