INFORÁDIÓ
2022. december 8. csütörtök
Mária

északi áramlat

szivárgás

űr

A dán fegyveres erők által közreadott kép a tenger felszínére törő buborékokról  egy nagyjából egy kilométer átmérőjű körben az Oroszországból Németországba földgázt szállító Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetékek szivárgása következtében a balti-tengeri Bornholm szigete előtt 2022. szeptember 27-én.

Az űrből is látható az Északi Áramlat szivárgása – kép

Infostart

A Roszkozmosz műholdfelvételt osztott meg az Északi Áramlat gázszivárgásáról.

A Roszkozmosz továbbra is figyelemmel kíséri az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 gázvezetékek gázszivárgásait – írja az Index.hu a Roszkozmosz közleménye alapján.

Az Oroszországot és Németországot összekötő, Balti-tenger alattlévő vezetékpárok üzemen kívül vannak: az Északi Áramlat 1 azért, mert az orosz fél augusztusban leállította a földgázszállítást. Az Északi Áramlat 2 pedig azért, mert a német fél Oroszország Ukrajna elleni támadása miatt februárban leállította a rendszer üzembe helyezési eljárását. A két vezetéken négy helyen szivárog a földgáz.

Az EU szerint szabotázs okozta az Oroszországból Európába tartó két nagy gázvezeték szivárgását, Ukrajna pedig „terrortámadással” vádolta Moszkvát. A Kreml az Ukrajnából érkező vádakra úgy reagált: ostobaság ezzel vádolni Moszkvát, és minél előbb ki kell vizsgálni az esetet. Végül közölték: a svéd ügyészség vizsgálja az Északi Áramlaton történteket és ragaszkodnak ahhoz, hogy a Gazprom is segítsen a kivizsgálásban.

A legújabb műholdfelvételt a Roszkozmosz tette közzé, amelyet a Canopus-B műhold készített:

Nyitókép: MTI/AP/Dán fegyveres erők
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018